כל אחד וה”חריימה” שלו. המגמה המסתמנת בשנים האחרונות; לצד הגיפלטע פיש המזוהה עם מאכל הדגים של האשכנזים מגישים גם את החריימה הספרדי והרי לכם, קיבוץ גלויות על השולחן
החומרים:
2 ק”ג דג קרפיון
2 בצלים גדולים
2 כפות מלח (אמא שלי, טוענת שמלח עבה הוא טוב יותר)
חצי כפית פלפל שחור
3 כפיות סוכר
2 כפות קמח מצה או תפוח אדמה בינוני (מבושל בקליפה כחצי שעה) + ביצה קשה
3 ביצים רכות
אופן ההכנה:
fish_giflte_t180_01.jpg
לטחון את הדג. לטגן את הבצל החתוך לריבועים גדולים (כל בצל לחלק לכ- 4 חלקים) להזהיב.
לטחון את הבצל המוזהב, את קמח המצה (או התחליף שלו שהוא תפוח אדמה + ביצה קשה), לתבל, לערבב עם 3 הביצים הרכות.
לקחת סיר, לשים בתחתית הסיר בצל חתוך לפרוסות, גזר חתוך לעיגולים והעצמות שנותרו מהדג – למלא במים ולהביא לרתיחה.
ליצור מהעיסה כדורים ולזרוק לסיר הרותח – להנמיך את האש.
לבשל על אש קטנה כשלוש שעות.
הוסף תגובה