לרגל פסטיבל הטעמים שעתיד להתקיים, בין ה-10 ל-18 בנובמבר, יואר הרחוב כולו באור אדום סטייל השאנז אליזה. ולקינוח; מתכון טורטליני גורגונזולה ברוטב פטריות של פביאנה האיטלקיה
נחלת בנימין חוגגת סתיו. במשך תשעה ימים, בין ה-10 ל-18 בנובמבר, יתקיים פסטיבל הסתיו הראשון בנחלת בנימין הקטנה (קטע הרחוב שבין גרוזנברג לרוטשילד). במסגרת הפסטיבל יציעו כל אחת מהמסעדות המשתתפות מנות מיוחדות מהתפריט במחיר של 20 שקלים כל אחת.
totelini gogonzola_180_01.jpg
בנוסף אפשר יהיה לרכוש יין (במחיר של 20 ש”ח לכוס), כולל הגביע מתנה, שאותו ניתן יהיה למלא שוב ושוב ביין משובח ( מחיר מילוי הכוס 15 ש”ח). גם הבירה, הפינלנדיה, ויסקי בלנטיין וצינזנו במחירים מצחיקים, עם אופציית המילוי החוזר.
לרגל פסטיבל הטעמים שעתיד להתקיים, יואר הרחוב כולו באור אדום סטייל השאנז אליזה. האירוע יאפשר למשתתפים לבקר בכמה מסעדות בערב אחד ולטעום מנות מסוגים שונים, במחירים נוחים.
תפריט
בין המנות שידגמנו הופעה ויעוררו את החיך: תהל, בר מסעדה, בהשראה ספרדית תציג מיקס פירות ים קריספי, פאיאה בשר ופירות ים ובייבי ספייריבס, אורקה תציע ספייריבס גריל, קוסטיצה חמה עם שרימפס, קלאמרי על ענף רוזמרין.
פביאנה האיטלקית רוקחת קריספי פסטה עם טרטר טונה, טורטליני גורגונזולה (מתכון למטה) וניוקי תפו”א בזעפרן. מכה עושה שרימפס בחמאה שום ולימון, פירושקי בשמנת חמוצה וכבדי עוף ביין.
זומה מכינה סנדוויץ סושי בפנקו, נובו שרימפס בגריל וגיוזה כבש. דיניץ מבשלת סנדוויץ שניצל, קריספי קלאמרי ושטרודל תפוחים.
לבראון, יש אצבעות סלמון בפילו, כנפי עוף מתוק חריף טורטיה עוף עם גוואקמולה. ל’אנטריקוט כבד אווז ברוטב חבושים, טונה אדומה צרובה בגריל פטריות פריז בפסטו. בטי פורד מציגה מרק משי, סנדוויץ’ עוף ואבוקדו המבורגר.
אלכוהול
לההגברת המצב רוח הטוב, יציעו יין תמורת 20 שקלים בלבד לכוס. המחיר כולל גם גביע יין חגיגי במתנה, שעימו יוכלו החוגגים לגשת לכל אחת מהמסעדות המשתתפות בפסטיבל ולמלא אותו ביין משובח תמורת 15 שקלים לכוס.
מי שכוסית אחת “לא מזיזה לו”, יוכל לשמוח עם כוס ויסקי בלנטיין או רום בקרדי ב-25 שקל בלבד, כולל כוס במתנה, שאותה יוכל למלא ב-20 שקל בכל אחת מהמסעדות.
ניתן גם לרכוש בירה גולדסטאר או היינקן ב-15 שקל לכוס ולמלא אותה שוב ושוב תמורת 10 שקלים. כוס פינלנדיה או צינזנו תעלה 20 שקל עם כוס במתנה, שאותה ניתן למלא תמורת 15 שקל בכל אחת מהמסעדות המשתתפות בפסטיבל.
איך מגיעים
תהל: נחלת בנימין 30 ת”א, טל’ 5168410-03
אורקה: נחלת בנימין 57, ת”א טל’: 03-5665505
פביאנה: גרוזנברג 31, תל אביב 03-5102101
בטי פורד: נחלת בנימין 48, טל’ 5100650-03
דיניץ: גרוזנברג 20 ת”א טלפון: 03-5161271
מכה: נחלת בנימין 52, טלפון: 5175070-03
זומא: נחלת בנימין 37 תל-אביב 03-5601664
בראון: נחלת בנימין 48 (פינת אחד העם), תל אביב טלפון: 03-5172984
ל’אנטרקוט: נחלת בנימין, פינת אחד העם 28, תל אביב, טלפון: 03-5163703
ולקינוח הנה מתכון של מסעדת פביאנה האיטלקית:
טורטליני גורגונזולה ברוטב פטריות
מתכון לארבעה סועדים
מצרכים;
750 גרם טורטליני גורגונזולה של פביאנה
500 מ”ל שמנת מתוקה
70 מ”ל יין לבן
200 גרם כרישה, פרוסה לרצועות
250 גרם פטריות שמפניון חצויות
200 גרם תרד נקי חתוך לרצועת דקות
מעט שמן זית
מלח, פלפל
אגוז מוסקט
הכנת הרוטב;
במחבת גדולה מחממים את החמאה והשמן ומקפיצים את הפטריות והכרישה עד להשחמה. מוסיפים את היין ומצמצמים את נפחו לחצי. מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.
הכנת הפסטה;
במי מלח רותחים מבשלים את הטורטליני כ-7 דקות.
בהנאה!
מוגש באדיבות השף הלבן
הוסף תגובה