בשרו עסיסי ועצמותיו מעטות וקלות להסרה. בזכות המאפיינים האלה הוא מתאים להגשה כתבשיל אנין-טעם : צלוי, מטוגן, או אפוי
denis_180k-n-01.jpg
דניס הוא דג בעל עור כסוף, בשר עדין וטעם עשיר. הוא זוכה להערכה רבה אצל טבחים מקצועיים כי בשרו עסיסי ועצמותיו מעטות וקלות להסרה. בזכות המאפיינים האלה הוא מתאים להגשה כתבשיל אנין-טעם : צלוי, מטוגן, או אפוי. שימושו המסורתי באזור הים התיכון הוא בתבשילים כמו בויאביס וקוסקוס.
המצרכים לדג אחד:
ענף רוזמרין או קורנית או אורגנו
2 שיני שום קלופות
¼ כוס שמן זית
3 כפות קמח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח והפלפל ומקמחים היטב את הדג פנים וחוץ.
טומנים את ענף התבלין והשום בבטן הדג.
יוצקים מעט שמן לתבנית, מניחים את הדג, יוצקים עליו מעט שמן ומכניסים לתנור בטמפרטורה של C° 220, למשך עשר דקות.
הופכים לצד שני, יוצקים את יתרת השמן ואופים 5 דקות נוספות.
מתוך מתכוני אתר ערדג – חקלאות ימית בים האדום. לאתר ערדג
הוסף תגובה