
כמו שאמא עושה, מוגש לכם, חריימה מרוקאי, חריף, שעושה מדגדג בפה… הכינו את הממחטות
חריימה מרוקאי, (חְרַיְימֶה), הוא מאכל צפון-אפריקאי מסורתי, העשוי לרוב מדג בשרני ברוטב עגבניות חריף. החריימה נפוץ בעיקר במטבחיהם של יהודי לוב ותוניסיה.
שיטת ההכנה של החריימה אינה אחידה, אך מבסיסה הינה בישול דגים בשרניים, לרוב ’לוקוס’ או ’דניס’, ברוטב אדום חריף, כגון; פלפלצ’ומה, המוכן מפלפל אדום חריף כתוש, ו’ראש שום’ שלם מטוגנים.
לאחר הכנת הרוטב מבשלים בו את הדג בתוספת תבלינים, ו-רסק עגבניות.
● החומרים לארבעה סועדים:
כף גדושה שום כתוש
¼ כוס שמן זית
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות עריסה
½ כפית כמון טחון
½ כפית כוסברה טחונה
2 כפות רסק עגבניות
3 כפות מיץ לימון
800 גר’ פרוסות דג לוקוס, אינטיאס או בורי
כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
● אופן ההכנה:
מטגנים בסיר רחב את השום בשמן, עד שמתחיל להזהיב. מוסיפים;
פפריקה, עריסה, כמון, כוסברה, רסק עגבניות, מיץ לימון, וכחצי כוס מים, ומבשלים 5 דקות.
מוסיפים את פרוסות הדג, ומבשלים עוד חמש דקות. מגישים עם פלחי לימון והרבה לחם.
הוסף תגובה