מעטה הבצק עם התאנים מעניק הרגשה של חטא מתוק שאי אפשר להפסיק.
figs_100k-n_01.jpg
החומרים:
1 ק”ג תאנים בשלות,
2 כפות דבש, קורט קינמון ואגוז מוסקט,
6 ביצים,
½ כוס סוכר,
1 כפית תמצית וניל,
60 גרם חמאה מלוחה רכה,
1 כוס חלב,
2/3 כוס קמח.
לקישוט:
1 כף אבקת סוכר.
אופן ההכנה:
figs and cheese_180k-n_02.jpg
מרחיקים מהתאנים את הגבעול וחותכים לשניים, לאורך. בסיר קטן מחממים דבש, קינמון ואגוז מוסקט, עד שהדבש מתרכך, טובלים בו את חצאי התאנים ומניחים בתבנית פאי בקוטר 28 ס”מ, כשהחתך כלפי מעלה.
מערבלים היטב ביצים וסוכר בקערת המיקסר, לקבלת קציפה אוורירית. מוסיפים את החומרים הנותרים בערבול איטי.
שוטחים את הבצק הדליל על התאנים ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 200 מ”צ.
מצננים כמה דקות, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
הוסף תגובה