
מקום הולדתו של השטרודל (בעברית: כרוכית) באוסטריה, מקור המילה הוא כנראה מגרמנית עתיקה, שבה פירוש המילה “שטרודל” הוא מערבולת. מאפה השטרודל האוסטרי המסורתי שונה מהשטרודל המוגש בשאר העולם, שלעיתים קרובות עשוי בצק פילו או בצק עלים.
בצק השטרודל הווינאי הינו מאוד גמיש. הוא מוכן בעזרת קמח בעל ריכוז גבוה של גלוטן, עם מעט מאוד שומן ובלי סוכר. לשם קבלת בצק דק מאוד, הוא מונח על גבי סדין ונמתח לעלה דקיק בעזרת גבות כפות הידיים בלבד בכיוון מן המרכז והחוצה. הוא מגולגל בזהירות תוך משיכתו של הסדין, הידוק והימנעות מקריעתו של הבצק
- החומרים:
- 300 גרם קמח (1/4, 2 כוסות בערך)
- 100 גרם סוכר
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 ביצה
- 1-1/2 כפיות אבקת אפיה
- 3-4 כפות חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קליפת לימון מגוררת
למלית:
- 4 תפוחי-עץ חמוצים (גרנד) מגוררים גס
- 4 כפות סוכר
4 כפיות קינמון טחון - 50 גרם צימוקי יין בהירים
- 50 גרם אגוזים קצוצים גס
להברשה:
- 1 חלמון ביצה
אופן הכנה:
לבצק: לערבב את הקמח, אבקת האפייה והחמאה עד שנוצרת תערובת פירורית. להוסיף את שאר מרכיבי הבצק ולערבב עד שנוצר בצק אחיד. לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל-15 דקות בערך.
למלית: לערבב את תפוחי העץ המגוררים עם הסוכר, הקינמון, הצימוקים והאגוזים. לחלק את הבצק לשני כדורים שווים פחות או יותר. לרדד כל כדור על משטח מקומח לעלה מרובע בעובי 3 מ”מ בערך.
לשים חצי מהמלית לאורך כל עלה, כ-2 ס”מ מקצה אחד ולגלגל לרולדה. להניח בתבנית תנור שטוחה, מרופדת בנייר אפייה, להבריש את הרולדות בחלמון ביצה ולאפות 25-30 דקות בקירוב ב-180°C.
הוסף תגובה