נטע מור, שפית קונדיטורית במרכז האירועים “קסיופיאה” בעיר הרצליה פיתוח, מגישה מתכון לסופגנייה ספרדית לוהטת, דרום אמריקאית, צ’ורוס, זו נחשבת האלטרנטיבה המרעננת לסופגניית החנוכה המסורתית
צ’ורוס, מתכון של סופגנייה ספרדית מטעם שפית – קונדיטורית, נטע מור
נטע מור, שפית קונדיטורית במרכז האירועים “קסיופיאה” בהרצליה פיתוח, מציעה, מתכון ששוה כל ביס, הכירו את הצ’ורוס; הספרדים, מתברר, לא מחכים לשום חג, כדי להתנפל על הסופגנייה המקומית שלהם, המכונה “צ’ורוס” (churros); מדובר במעדן / סופגנייה, דרום אמריקאי (מארגנטינה או מקסיקו? עד היום ניטש ויכוח בין הצדדים מי המציא אותו).
הכירו את צ’ורוס, העשוי ממקלות בצק פריכים, אווריריים ומטוגנים, המוגשים שם כמעט בכל בית אוכל, לצד כוס שוקולטה מהבילה.
המקומיים, אוהבים לטבול את הצ’ורוס שלהם בשוקולד הסמיך, והמהדרין, מפזרים קצת אבקת סוכר מלמעלה
את הצ’ורוס לא ממלאים אלא טובלים ברוטב סמיך, לרוב שוקולד.
כאן, אנו מציעים לכם, גם אופציה מרעננת בטעם פסיפלורה-מנגו. תענוג.
צ’ורוס – Churros
♦ חומרים:
1/4 1 מים
1/2 כוס מים – בכוס נפרדת
1/4 כוס סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל טובה
3/4 1 כוס קמח
שקית אבקת אפייה
3 ביצים
שמן לטיגון
♦ אופן ההכנה:
מרתיחים בסיר מים, שמן, סוכר מלח ותמצית וניל. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בכף עץ, עד לבישול הקמח. מורידים מהאש ומחכים שיתקרר מעט.
מעבירים לקערת המיקסר עם וו לישה, מערבבים ומוסיפים את הביצים בהדרגה. מעבירים את התערובת לשק זילוף.
מזלפים את הבצק דרך צנתר משונן על גבי מגש עם נייר אפייה בשורות ארוכות. מקפיאים. לאחר שהתערובת מתגבשת במקפיא, מסמנים בסכין חריצים לאורך השורות, כל 5 ס”מ.
שוברים או חותכים את המקלות לפי הסימון. מטגנים בשמן רותח עד להזהבה ומגישים.
מומלץ, להגיש עם רוטב שוקולד; ממיסים חבילת שוקולד מריר איכותי עם מעט חלב או שמנת עד לדרגת סמיכות רצויה וטובלים.
בתיאבון!
_________
המתכון באדיבות נטע מור, שפית קונדיטורית של מרכז האירועים “קסיופיאה” בעיר הרצליה פיתוח.
הוסף תגובה