Home » שף שמעון (שישי) דרעי: סלט עשבי תיבול וחופן רימונים ושדרוג לתפוח בדבש מסורתי
שף - מתכונים

שף שמעון (שישי) דרעי: סלט עשבי תיבול וחופן רימונים ושדרוג לתפוח בדבש מסורתי

מ”בוסתן לבונה” במושב אלמגור, חוף כנרת, שלח לנו שמעון (שישי) דרעי, שף הבית של “בוסתן לבונה” ממתיקים ומרעננים לשנה החדשה בשני מתכונים לתקופת חגי תשרי.
שף שמעון (שישי) דרעי: סלט עשבי תיבול וחופן רימונים ושדרוג לתפוח בדבש מסורתי

עשבי תיבול מכילים ריכוזים גבוהים של ויטמינים ומינרלים. המסייעים במניעת סרטן, מחלות כלי דם לב ומחלות אחרות: הכוסברה, נחשבת עשירה בפיטוכימיקל הנחשב למסייע במניעת סרטן. הפטרוזיליה, מסייעת בטיהור מערכת כלי הדם, הריאות, הקיבה והכבד. לנענע נודעת ההשפעה המרגיעה, סיוע בשיכוך כאבים ושיפור זרימת הדם לאזורים הפגועים.

סלט עשבי תיבול וחופן רימונים

מצרכים לסלט:

1 חב’ עלי נענע טריים
1 חב’ עלי פטרוזיליה
1 חב’ עלי כוסברה
1 צרור גבעולי בצל ירוק
חופן שברי שקדים טבעיים
2 רימונים גדולים ויפים

לקצוץ את עשבי התיבול יחדיו, להוסיף חופן שברי שקדים ואת גרגרי הרימון.

לרוטב:

מיץ מתפוז אחד
מיץ מלימון אחד
כפית חרדל איכותי
2 כפות סילאן
1 שן שום קצוצה דק
3 כפות שמן זית
קורט מלח

את כל מרכיבי הרוטב לנער היטב בצנצנת זכוכית, עד קבלת תמיסה אחידה. לשפוך על הסלט לפני ההגשה ולערבב היטב.

שדרוג לתפוח בדבש מסורתי

משפחת דרעי שדרגה את מנהג “תפוח בדבש” המסורתי והרי לכם רעיון מקורי טעים ומעניין.

מצרכים:

תפוחים לפי הצורך
דבש דבורים טבעי
דבש תמרים (סילאן)
דבש ענבים
טחינה גולמית
אפשר להוסיף: פלחי מנגו ואגסים לצד התפוחים.

פורסים את התפוחים לפלחים, מניחים על צלחת הגשה, במרכזה מניחים 3 קעריות שבכל אחת דבש מסוג אחר. טועמים בכל טבילה דבש אחר והטעם מתוק.

תוספת לארוחת בוקר: מוסיפים לדבש (לכל אחד מהסוגים) מעט טחינה גולמית ומערבבים, הדבש הופך לממרח חלבה טעימה שבה ניתן לטבול את פלחי המנגו והאגסים. התוצאה היא קינוח מתוק ומרענן לשנה טובה ומתוקה.
בתאבון.

ב”בוסתן לבונה” נשזרות יחדיו אהבותיו של שף שמעון (שישי) דרעי, לטבע ולבישול. שישי, נטע בוסתן עשיר ואיכותי של עצים טרופיים מיוחדים שלא היו קיימים בארץ, צמחי תבלין מהטבע, והוא עצמו מבשל במקום.

בוסתן ב-100, מיני עצים מרחבי העולם ביניהם שבילי הליכה, ספסלי ישיבה, בר טעימות, ובין כל אלה מוגשות ארוחות שף מיוחדות מעשה ידיו של שישי. הוא, מאמין בבישול מינימליסטי, תוך כדי שימוש בחומרים טריים וטבעיים מהבוסתן ובעיקר מנצל חומרי גלם מאזור הגליל והגולן.

בבוסתן מתקיימים סיורים מודרכים, משך הסיור כשעה וחצי, והוא מלווה טעימות מפירות הבוסתן, ליקרים מפירות מיוחדים ועוד הפתעות טעימות. הסיורים מתאימים למשפחות, ימי כיף של חברות ועוד. ימי הפעילות בבוסתן: א’-ו’ בתאום מראש. טלפון לתיאום ביקורים והזמנות ארוחות שף לאירועים: 052-5385757. כתובת אתר האינטרנט: www.levona.co.il

No votes yet.
Please wait...

אודות הכותב

כתב מתכונים כאן ישראל

כתב מתכונים כאן ישראל, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

הוסף תגובה

Click here to post a comment

About Author

ליהי לולו קרויץ

בלוגרית אפייה ובישול ערוץ ביוטיוב 'מטבח בקלי-קלות'.

Follow Me

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

ThemeForest

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

  • Roogan - Podcast Theme
  • Toucan - WooCommerce theme for WordPress shop
  • Megaphone - Podcast WordPress Theme
  • Johannes - Personal Blog Theme for Authors and Publishers
  • Opinion - Magazine WordPress Theme
  • Trawell - Travel Blog WordPress Theme
  • Pinhole - Photography Portfolio & Gallery Theme for WordPress
  • Typology - Minimalist Blog & Text Based Theme for WordPress
  • Gridlove - News Portal & Magazine WordPress Theme

View more

Calendar

מאי 2025
א ב ג ד ה ו ש
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments

    Text

    Distinctively utilize long-term high-impact total linkage whereas high-payoff experiences. Appropriately communicate 24/365.

    Archives