מרק עשיר בטעמים מיוחדים שמקורם בדגים, בסוגי היינות ושילוב הירקות עם עשבי התיבול המתמזגים יחד לחוויה .
מרק ירקות עם דג פילה
(6 מנות)
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול 40 דקות
המצרכים:
כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
2 כרישות מנוקות ופרוסות (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד)
3 טבעות פלפל חריף (לא הכרחי)
2 עגבניות גדולות ובשלות קלופות וללא גרעינים חתוכות גס
1/2– 3/4 כוס שעועית לימה קפואה (לא הכרחי)
1 תפוח אדמה קטן קלוף וחתוך לקוביות
6 כוסות מים ואבקת מרק זך
צרור תבלינים:
טימין, עלה דפנה, גבעול סלרי, פטרוזיליה, מלח, פלפל שחור גרוס טרי, קורט סוכר
1 כוס יין לבן יבש
2 כפות וורמוט יבש (לא הכרחי)
1 קישוא קטן מחולק ל- 4 ופרוס לפרוסות דקות
1 כף טרגון קצוץ
350 גרם פילה דג לבן, מנוקה מעצמות וחתוך לקוביות
3 כפות אוזו (לא הכרחי).
להגשה:
430_marak_dakim_id=1088_01.jpg
מעט טיפות שמן זית, עשבי תבלין קצוצים (טרגון, פטרוזיליה).
1. מחממים בסיר גדול שמן זית ומטגנים על אש בינונית ותוך כדי ערבוב את הבצל והכרישה במשך כ-7 דקות אך מקפידים לא להשחים.
2. מוסיפים את השום הפרוס, וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במשך 3 דקות נוספות.
3. מוסיפים את שאר הירקות, הנוזלים וצרור עשבי התבלין ומביאים לרתיחה. מתבלים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-30 דקות.
4. מוציאים את צרור עשבי התיבול ויוצקים את היין והוורמוט. מוסיפים את הקישוא, הטרגון וקוביות הדג ומבשלים 5 דקות נוספות.
5. במידת הצורך מתקנים התיבול. מוסיפים את האוזו ומגישים עם עשבי תיבול ושמן זית.
המתכון מובא מאתר מועצת הירקות
הוסף תגובה