
ט”ו בשבט בפתח ומשרד החקלאות, יוצא כבר היום (רביעי, י”ב שבט תשע”ז) בקריאה אל ציבור הרחב להמשיך ולצרוך פירות טריים, אשר עדיפים על אלו המיובשים. שר החקלאות חבר הכנסת אורי אריאל; “ארץ ישראל השתבחה בפירות ובירקות נהדרים ובזכות החקלאים שלנו אנחנו גם יכולים לאכול אותם. אני קורא לכולם בחג האילנות, ליהנות מפירות טריים ואיכותיים ובמקום תאנה יבשושית תאכלו תאנה טבעית, ובמקום משמש מצומק תאכלו משמש טרי ובריא”.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
דוברת משרד החקלאות ופיתוח הכפר הגברת דפנה יוריסטה, מסרה ל’פורטל כאן נעים’ כי מרבית המשפחות בישראל, נוהגות כיום, לצרוך פירות מיובשים ב-ט”ו בשבט, בכל שנה, כנהוג במסורת עתיקת היומין, שמקורה בחוסר הפירות שהיה בעבר בעונת החורף, עבור היהודים שחיו בגלות. לכן הפתרון שנמצא היה צריכת פירות מיובשים.
אולם כיום, ניתן למצוא ברשתות השיווק עשרות סוגים שונים של פירות טריים בשפע של צבעים וטעמים שונים, כאשר לכל אחד מהם סגולות וערך תזונתי גבוה, התורמים רבות לבריאותנו. בניגוד לפירות המיובשים, הפירות הטריים מכילים ויטמינים וערכים תזונתיים רבים, ללא כל צבע מאכל או עיבוד תעשייתי.
█ בניגוד לפירות המיובשים, הפירות הטריים מכילים ויטמינים וערכים תזונתיים רבים
לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בחודש צורך הישראלי הממוצע, פירות בכ- 120 שקלים חדשים (פירות (!) בלבד, ללא ירקות). במשרד החקלאות ממליצים לצרוך בט”ו בשבט פירות טריים, כבכל שאר ימות השנה, ולהרוויח טריות וערכים תזונתיים בעשרות זנים של פירות, שעדיפים על אלו הנמצאים בפירות המעובדים.
על פי נתוני ענף המזון ב‘איגוד לשכות המסחר’ מחירי הפירות היבשים ירדו השנה בכ-20% לעומת השנה שעברה, זאת מכמה סיבות; ראשית, בשנה שעברה, המחירים עלו משמעותית עקב היצע נמוך שנבע מפגעי מזג אוויר במדינות שונות. כמו כן, נושא ה‘רפורמות המכסים’ שעדיין נמצאות בתהליך, כבר החלו לתת אותותיהן בהוזלת מחירי הייבוא, מהן נהנים בסופו של דבר הצרכנים. ענף המזון באיגוד בהחלט מברך על רפורמות אלו ומצפה להמשך קידומן, לטובת כלל הציבור.
אז אל תשכחו; במקום יבש – תאכלו “פרש“.
Recent Comments