האופה פאולינה סונגו, מצרפת מתכון באהבה ללא גלוקוז עם מצרכים זמינים… כמו שהסבתות שלנו, הכינו. תפוחי מסוּכרים תפוחים שלמים המכוסים בשכבת סירופ סוכר. הם נוצרים על ידי טבילה בסירופ סוכר ולרוב נמכרים על מקל, כדי להקל על אכילתו. הציפוי הנפוץ הוא סירופ סוכר שהתקרר והתקשה, לרוב בצבע מאכל אדום ולעיתים מתובל בקינמוּן. בארץ היה נקרא גם בשמות; “אפל’ה”, “גידיאלה” ו”אמבר”. 👌
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מי אוהב כמוני 🍎🍎🍎?
התפוח המסוּכר עטוף לא רק בסוכר הוא צופן בחובו גם זיכרונות ילדוּת נשכחים, כאשר בארצנו הקטנטונת עוד מכרו בלוקים של קרח, נפט שנשפך לגלונים מעגלה שהעגלון שלה, הכריז על בואו בצלצולי פעמון, בקבוקי החלב היו עשויים זכוכית והוחלפו בידי החלבן לתוך סלים שהשתלשלו מחלונות הבתים הסודה הייתה סיפולוקס ו-אבטיחים ושאר פירות נמכרו מעגלות…
התפוח נזכר 6 פעמים במקרא ומופיע בסוף רשימת עצי הפרי החשובים בארץ ישראל (יואל, א’, י”ב) וכבעל ריח טוב (שיר השירים). להבדיל; בנצרות, נוצרה הגרסה של העץ עם התפוח. ישנן דעות, כי גרסה זו, נובעת עקב צבעו האדום של התפוח המזכיר תשוּקה.
אכילת תפוחים מסייעת לאיזון רמת הכולסטרול ובמניעת מחלות לב. קליפת התפוח מכילה נוגד החימצוּן.
תפוחים מסוכרים נמכרים כחטיף בירידים, פסטיבלים ומסיבות. במדינות המערב הם חטיף מסורתי בפסטיבלי סתיו, למשל בליל כל הקדושים, מכיוון שהוא חל בסופה של עונת קטיף התפוחים.
🍎 תפוח מסוכר הכי ישראלי שיש
מצרכים; (מספיק ל5-6 מנות)
- 5-6 תפוחים שטופים היטב מהשעווה ויבשים!
- 200 גרם סוכר,
- 60 מל מים,
- מעט מיץ מלימון טרי.
אופן ההכנה;
לבשל בסיר קטן מים וסוכר ולהגיע לרתיחה של 150 מעלות, אם אין מד חום… בערך כ-20 דקות עד שמתקרמל.
לערבב כל הזמן עד שיוצא סירופ אחיד ללא בועות.
להוסיף צבע מאכל ג׳ל אדום, לערבב היטב.
לנעוץ שיפוד בכל תפוח ולטבול תפוחים בסירופ הסוכר.
להניח על נייר אפייה ליבוש.
חג שמח ובהצלחה🙏💞
שתפו וכך ישמר המתכון📝
תכינו, מחכה ואשמח לתמונות שלכם, פאולינה סונגו.
Recent Comments