בימים מורכבים אלה של \”מלחמת חרבות ברזל\”, יש צורך בשמירה על השגרה ועל תזונה מיטבית לילדים ולמשפחה. יצרנית מותג טחינה \”טורקיז\” מגישה יחד עם השף אָבִי בִּיטוֹן, מתכון לקציצות שילדים אוהבים במיוחד, עם \’טחינה גולמית\’ שמעניקה לקציצות רכות וטעם נהדרים, ברוטב עגבניות עשיר עם שעועית ירוקה פריכה וטעימה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
המתכון, מתאים להכנה עם הילדים ונפלא להגשה בארוחת צהריים או ערב עם כל המשפחה. רוצו להכין!
■ מצרכים (לכ-4 מנות);
- 500 גרם בשר טחון,
- 1 בצל קצוץ,
- 1 גזר קצוץ,
- 4 כפות טחינה גולמית \”טורקיז\”,
- 3 כפות גדוש קמח חומוס,
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה,
- 1/4 כפית מלח,
- 1/4 כפית פלפל.
■ לרוטב;
- 150 גרם שעועית ירוקה,
- 1 בצל קצוץ,
- 4 שיני שום,
- 1 צרור עלי סלרי קצוצים,
- 1 פחית עגבניות מרוסקות,
- 1 כף פפריקה מתוקה,
- 1 כוס מים,
- מעט שמן זית לטיגון.
■ אופן ההכנה;
- בקערה רחבה מערבבים את חומרי הקציצות יחד עד שמתקבלת מסה אחידה ומגובשת.
- יוצרים מהמסה קציצות בגודל כדור פינג פונג.
- מחזירים את הכדורים לקערה, עוטפים את הקערה בניילון ניצמד ושמים לקירור למשך חצי שעה.
- מכינים את הרוטב: שמים מעט שמן זית על מחבת ומטגנים את הבצל, השום, השעועית ועלי הסלרי.
- מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים על אש נמוכה כ – 10 דקות.
- מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים למשך 30 דקות נוספות.
█ טחינה לילדים – יתרונות בריאות
טחינה (طَحِينَة או طَحِينِيَّة) היא משחה העשויה משומשום טחון ונמצאת בשימוש נפוץ ב\’מטבח המזרח תיכוני\’.
שֻׁמְשֹׁם (בשין ימנית, בשפת הדיבור; סוּמְסוּם; שם מדעי (Sesamum indicum) הנו מזון מזין שיכול לספק מספר יתרונות בריאותיים לילדים.
■ הנה כמה מהיתרונות הבריאותיים של טחינה לילדים;
- עשיר בחומרים מזינים; טחינה עמוסה ב\’חומרי הזנה חיוניים\’ לרבות; חלבון, שומנים בריאים, סיבים, ויטמינים (כגון; ויטמין E ו-B) ומינרלים (כגון; סידן, ברזל, מגנזיום ו-אבץ).
חומרים מזינים אלו, חיוניים ל-גדילה והתפתחות של ילדים.
- מאיץ אנרגיה; טחינה היא מקור מצוין ל\”שומנים בריאים\” ו-חלבונים, שיכולים לספק שחרור מתמשך של אנרגיה לילדים פעילים.
זה יכול לעזור לשמור על \’תחושת שובע\’ לתקופות ארוכות יותר ולהפחית את הסבירות ל\’נשנושים לא בריאים\’.
- בריאות העצם; טחינה עשירה ב-סידן, החיוני לפיתוח ולתחזוקה של עצמות ושיניים חזקות בילדים גדלים.
צריכת טחינה באופן קבוע, יכולה לעזור לעמוד בדרישות הסידן שלהם.
- בריאות הלב; טחינה מכילה שוּמנים חד בלתי רוויים ורב בלתי רוויים, שהם שומנים בריאים ל-לב.
שומנים אלו, יכולים לעזור לשמור על רמות כולסטרול בריאות ולהפחית את הסיכון ל\’מחלות לב\’ בשלב מאוחר יותר בחיים.
- בריאות מערכת העיכול; תכולת הסיבים בטחינה, יכולה לתמוך ב-מערכת עיכול בריאה אצל ילדים. הוא מסייע לעיכול תקין ומסייע ב\’מניעת עצירות\’.
- התפתחות המוח; טחינה מכילה ויטמין E, שהוא \’נוגד חמצון\’ התומך ב\’בריאות המוח\’ וב\’תפקוד הקוגניטיבי\’.
זה עשוי לתרום ל\’שיפור זיכרון \’ ו\’יכולות למידה אצל ילדים\’.
- תמיכה חיסונית; הוויטמינים והמינרלים הקיימים בטחינה, כמו; אבץ וברזל, מסייעים בתמיכה ב-מערכת חיסונית בריאה אצל ילדים.
\’מערכת חיסון חזקה\’ יכולה לעזור להגן עליהם מפני מחלות נפוצות.
חשוב לציין, כי בעוד טחינה בטוחה בדרך כלל לילדים, היא עשירה בקלוריות, ולכן, יש צורך בשליטה במנות.
בנוסף, אם לילדכם, יש אלרגיות כלשהן ל-שומשום, יש להימנע מטחינה או להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות לפני הכנסתו לתזונה שלו.
________
מירב בורמד, יחצ
■ המתכון הובא באדיבות יחסי ציבור | אסטרטגיה שיווקית | ייעוץ תקשורתי | דוברות מירב בורמד \’Burmad\’ בבעלותה של מירב בורמד ומנוהל על ידה.
מירב היא בעלת ותק וניסיון של למעלה מ-20 שנים בתחום. משרד Burmad, מייצג חברות מובילות בתחום המזון בהן; \”דורות\” פרימור\”, \”מעדני יחיעם\”, \”עינת\” ו\”אחוה\”.
כמו כן, לקוחות נוספים בתחום; הנדלן, תעשייה ואיכות הסביבה ולקוחות נוספים בתחום המזון, מוצרי צריכה, תעשייה, יזמות ועוד.
Recent Comments