עוגת וניל ותפוחים טבעונית עוגה חגיגית, יפה להגשה, לרגל ראש השנה וחגי תשרי, באדיבות חברת אורגניקזון, מציעה מתכון ל\’עוגת קראמבל תפוחים, טבעונית\’. מדובר בעוגה קלה להכנה ובזכות שימוש בתבניות אפייה אקולוגיות של המותג If You Care גם שומר על איכות הסביבה. תבנית האפייה היא טבעית וללא מלבינים, לכן, בריא יותר במגע עם האוכל.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה\’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
המתכון מובא באדיבות יעל אלעד מאמנת כושר ומתכונאית טבעונית בוגרת לימודי תעודה ב\’מכון וינגייט\’ התמחות ל\”גיל השלישי\” מדריכת כושר לבני הגיל השלישי וגיל הזהב.
■ מצרכים יבשים;
- 1.5 כוסות קמח כוסמין בהיר,
- 1/2 כוס סוכר קנים,
- כפית סודה לשתיה,
- 1.5 כפיות א.אפיה,
- קורט מלח.
■ מצרכים רטובים;
- גביע יוגורט בטעם טבעי טבעוני של תנובה,
- כף וחצי רסק תפוחים טבעי,
- 5 כפות שמן קוקוס או שמן צמחי,
- כפית תמצית וניל.
- *כף חומץ + רבע כוס חלב סויה (לא להחליף בחלב אחר)
לערבב יחד בקערה קטנה/כוס ולהשאיר בצד 3-5 דקות.
■ לקישוט;
- 2 תפוחים ירוקים קלופים,
- כף סוכר קוקוס/קנים,
- כפית קינמון.
■ אופן הכנה;
לערבב יבשים בנפרד ורטובים בנפרד למעט החומץ עם החלב. לאחד את התערובות ורק אז להוסיף את החלב + חומץ ולערבב בעזרת מרית. במידה והתערובת יבשה ולא מתערבבת אחיד להוסיף עוד כף 2 כפות חלב בהדרגה.
למזוג לתבנית, לקלף 2 תפוחים ירוקים לגלען אותם, לפרוס לפרוסות דקות (לא יותר מדי), להניח על הבלילה, לפזר בעזרת היד סוכר, לסנן את הקינמון מעל, לאפות בתנור שחומם מראש על 170/180, ל-30 דק׳ על טורבו, ועוד 15 דקות על מצב עליון ותחתון.
■ אופציה שניה לקישוט;
ל-קראמבל;
- 2 כפות קמח שקדים,
- כף סוכר קנים,
- כף חמאה טבעונית או שמן קוקוס במצב רך (לא נוזלי),
- לערבב,
- ולפורר בעזרת היד מעל הבלילה,
- להגיש עם גלידה וניל/סורבה קוקוס או קרם קוקוס.
💖 למותג If You Care מוצרים איכותיים למטבח, נטולי רעלים המשמשים אלטרנטיבה אקולוגית למוצרים הקונבנציונליים.
בסדרה, ניתן למצוא מוצרים כמו תבניות אפייה טבעיות אקולוגיות, נייר אפייה, מנג\’טים לאפייה, שקיות אוכל מנייר, בד כותנה לחביצה ולבישול ועוד… מחיר נייר אפיה אקולוגי לצרכן; 18.90 ₪.
Recent Comments