
הג’ינג’ר משופע בוויטמינים רבים; A, C, E ו-B מגנזיום, אשלגן, סיליקון, נתרן, ברזל, אבץ, סידן ובטא קרוטן. כדי לנצל את שפע היתרונות של הג’ינג’ר, רצוי להשתמש בו כשהוא טרי. אך גם כתבלין יבש בצורת אבקה, מיץ או שמן הוא מספק את היתרונות הבריאותיים וכדאי להשתמש בו במגוון מאכלים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’מתכונים כאן ישראל | אתר המתכונים של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
✿ סלט אסיאתי קייצי (מאת: אוהד קורי, “קפה לואיז”)
רכיבים ל-4 מנות:
- 1 גזר, חתוך לגפרורים
- 1 כרוב לבן בינוני, פרוס לרצועות דקות
- 3 מלפפונים, פרוסים לרצועות דקות
- 1 קולרבי, קלוף וחתוך לגפרורים
- 1 כף ג’ינג’ר טרי, מגורר
- גבעול בצל ירוק קצוץ
- 10 עלי נענע
- 10 עלי כוסברה
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כף סילאן טבעי
- 1 כפית חומץ
- מלח ופלפל
- 100 גרם קשיו קלוי
אופן ההכנה:
מערבבים את כל הרכיבים, למעט הקשיו, בתוך קערה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מסדרים בצלחות אישיות, מפזרים מעל את הקשיו ומגישים.
הוסף תגובה