חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם המייבאת ומשווקת מוצרי מזון. חולקת מתכון למרק מרק קרם ברוקולי עם בצקניות ריקוטה להכנה קלה בבית. מרק שמנת ברוקולי עם \’כופתאות ריקוטה\’ מציע שילוב מענג של טעמים ומרקמים, יחד עם מספר יתרונות בריאותיים. המתכון מובא באדיבות שף יוגב ירוס יועץ קולינרי למסעדות.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה\’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
█ יתרונות של מרק קרם ברוקולי עם בצקניות ריקוטה
הנה כמה יתרונות של המנה הטעימה הזו;
- עשיר בחומרים מזינים; הברוקולי עמוס ב-ויטמינים ו-מינרלים חיוניים, כמו; ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית ואשלגן.
הוא מכיל גם סיבים ונוגדי חמצון, התורמים לבריאות ולרווחה הכללית.
- תכונות מחזקות מערכת החיסון; תכולת ויטמין C הגבוהה בברוקולי מסייעת לתמוך במערכת חיסונית בריאה, בהגנה מפני מחלות וזיהומים נפוצים.
- בריאות מערכת העיכול; ברוקולי הוא מקור טוב לסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול ומקדמים מערכת עיכול בריאה.
- ניהול משקל: הברוקולי דל בקלוריות ועשיר בסיבים, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לניהול משקל. זה עוזר לך להרגיש שבע וסיפוק, ומפחית את הסיכויים לאכילת יתר.
- בריא ללב; השילוב של כופתאות ברוקולי וריקוטה מספק ארוחה בריאה ללב. ברוקולי מכיל תרכובות שעשויות לעזור להפחית את הסיכון ל-מחלות לב.
בעוד כופתאות ריקוטה, מציעות מקור טוב ל\’חלבון ללא עודף שומנים רוויים\’.
- בריאות העצם; הברוקולי עשיר בסידן, החיוני לשמירה על עצמות חזקות ובריאות. הוא מכיל גם ויטמין K, הממלא תפקיד בחילוף החומרים של העצם.
- צדדיות; מנה זו, ניתנת להתאמה אישית בקלות כדי להתאים להעדפות ומגבלות תזונתיות שונות.
ניתן להפוך אותו לטבעוני על ידי שימוש בחלופות צמחיות וללא גלוטן, על ידי שימוש בקמח נטול גלוטן לכופתאות.
זכור, זה תמיד רעיון טוב להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות או תזונאי לקבלת ייעוץ מותאם אישית לגבי הצרכים והמטרות התזונתיים שלך.
■ מצרכים למרק;
- 1 שקית ברוקולי – חתוכים גס – טבעפרוסט (Tevafrost) ירקות טריים קפואים כשרים,
- 2 שיני שום – קצוצות,
- 1 תפוח אדמה- חתוך לקוביות קטנות,
- 1 בצל – קצוץ גס,
- 1 ענף תימין,
- 50 גרם חמאה,
- מלח,
- פלפל לבן,
- צרור עירית – קצוצה דק.
■ לבצקניות ריקוטה;
- 150 גרם ריקוטה מסוננת,
- 2 כפות פרמזן מגורר,
- 1 ביצה M,
- 3 כפות קמח לבן,
- חצי כפית מלח.
■ אופן הכנה; ממיסים את החמאה בסיר רחב בעל תחתית כבדה ומוסיפים את הבצל, ממליחים מעט.
מטגנים את הבצק, תוך ערבוב, עד ששקוף (כ- 5 דקות על להבה בינונית).
מוסיפים את השום וענף תימין, מערבבים ומבשלים עוד כשתי דקות.
מוסיפים את הברוקולי, תפוח אדמה ומוסיפים מים חמים לכדי כיסוי, מביאים לרתיחה עדינה ומכסים.
מבשלים על להבה בינונית למשך כ- 25 דקות (עד שתפוח האדמה מתרכך).
■ אופן ההכנת הבצקניות; מערבבים יחד את כל החומרים ומניחים במקרר עד השימוש.
טוחנים את המָרָק, למחית חלקה חלוטין (בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון). מביאים חזרה לרתיחה עדינה, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
בעזרת שתי כפות, צרים מתערובת הגבינה בצקניות קטנות ומבשלים בעדינות ב-מָרָק, מכסים ומבשלים כשתי דקות.
יוצקים בעדינות לקערות הגשה, מעטרים בעירית קצוצה ומגישים מיד.
ניתן להשיג, בסניפי טיב טעם, ובחנויות מתמחות נבחרות בכל רחבי הארץ ובאתר המכירות \”טיב טעם בקליק\” www.tivtaam.co.il.ניתן לבצע הזמנות משלוחים גם בשבת.
◄ מתכון הובא לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה באדיבות המותג הקולינרי \”טיב טעם\” באמצעות משרד \”דניאלה רייבנבך תקשורת\” המתמחה במתן שירותי יחסי ציבור, דוברות וייעוץ תקשורתי בבעלות דניאלה רייבנבך באמצעות התקציבאית הגב\’ ענת דאוס.
Recent Comments