אֲנִי פּוּרִים, אֲנִי פּוּרִים שָׂמֵחַ וּמְבַדֵּחַ הֲלֹא רַק פַּעַם בַּשָּׁנָה אָבוֹא לְהִתְאָרֵחַ… כך גם ה’מקרוט’ (מַקְרוֹט, מָקרוּד) עוד מעדן מתוך הרבה מעדני מטבח של בני העדה היהודים יוצאי לוב, אשר על פי המנהג הקיים אצלם הכנתם של “מקרוט” או עוגיות סולת מדובשות, נעשית רק בחג פורים.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן נעים’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
ידעניות הבישול בעולם הלא הן קשישות העדה של יהדות יוצאי לוב, יודעות לספר, כי במקור טיגנו ולא אפו את ה”מקרוט” (ה”מָקרוּד”) כלל לא הוסיפו אבקת אפיה או מיץ תפוזים או קמח אולם בעידן של חומריות ופינוקים והכול ברוך השם זמין, אז למה לא?!
█ מקרוט | מקרוד עוגיות לחג פורים

מצרכים לבצק:
- 1 קילו סולת
- 3/1 1 כוס סוכר
- 3/1 1 כוס שמן
- 1/2 כוס מים ו/או תפוזים
- 3 סוכר וניל
- 1 אבקת אפייה
מצרכים לדבש:
- 3 כוסות סוכר
- 1/2 1 כוס מים
- חתיכת לימון
למלית:
- 1 חבילת תמרים בוואקום ללא חרצנים
אופן ההכנה
לאחד את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ורך
לחמם את התמרים במחבת עם קינמון.
ללוש עם הידיים את הבצק ויוצרים מעין גליל על משטח עבודה.
לחלק את הגליל ואחר כך לפתוח כל חלק בעזרת הידיים ולמלא לתוכו את התמרים ולסגור כמו קציצת קובה.
לשטח מעט ולרוץ סימנים בעזרת סכין או מזלג
לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה.
Recent Comments