Home » מַנְגָּל – בחירת בשר והכנתו על האש – טיפים ועצות רשת טיב טעם
מאכלי בשר ועוף מאכלים ליום העצמאות מתכונים | recipesisrael.co.il מתכונים ליום העצמאות

מַנְגָּל – בחירת בשר והכנתו על האש – טיפים ועצות רשת טיב טעם

מנגל - אל תחתכו את הבשר, כדי לראות "אם הוא עשוי". דבר זה יגרום להתייבשות הבשר. תמיד אפשר להחזיר לאש לעוד רגע, אבל זכרו שהסטייקים ממשיכים להִצָּלוּת גם אחרי שהסירו אותם מן האש (הם חמים). אם צריך לצלות שוב - צלוּ למשך זמן ממש קצר ◄ שיפודי אנטרקוט - יופי של רעיון! הסטייקים בכל זאת עבים מדי, או שה"קליינטים" רבים? חלקו אותם לקוביות ושפדוּ. רצוי לגלגל את קוביות הבשר ב-תערובת תבלינים ל'בשר על האש'.
זוג צעירים "עושים מנגל" ברקע: סטייק על הגריל של רשת טיב טעם | צילום: אסף לוי | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
מַנְגָּל

לקראת פתיחת עונת הפיקניקים וגם החגים בהם; חגיגות יום העצמאות הקרוב, מנהל תחום הבשר ב”טיב טעם – רשתות בעירבון מוגבל”, המוכרת במותג; “טיב טעם” מר גלעד גלאדוב, באדיבותו חולק איתנו מספר טיפים ועצות טובות לבחירת הבשר, לצְלִיַּית בָּשָׂר והכנתו על המַנְגָּל (מערבית; منقل, “מָנְקַל”, כירה ניידת) או גְּרִיל (על פי האקדמיה ללשון העברית; מַצְלֶה) או אַסְכָּלָה רשת מתכת שצולים עליה בשר, הוא מתקן עליו צוֹלִים את האוכל.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

פריך וחרוך מבחוץ, אדמדם מבפנים – כולנו מכירים את הכלל, אבל איך מגיעים לדרגת העשייה המדויקת הזאת? הכללים פשוטים ולמרבה הפלא קלים לביצוע.

ראשית, יש לבחור את סוג הבשר הנכון; ורד הצלע, אַנְטְרֶקוֹט, סטייק ניו יורק או לאס וגאס, סטייקדלמוניקו” הקרוי על שם מסעדה שפעלה בעיר ניו יורק במאה ה-19 וכיוצא באלה, הם כולם שמות שונים לאותו חלק בשר – האַנְטְרֶקוֹט.

בנוסף, אפשר למצוא את הריב-איי (“סטייק עין“) ורד הצלע אנטרקוט (entrecôte, צרפתית), ריבּ-איי (rib eye, אנגלית) הנתח הצמוד לצלעות הקדמיות של הפרה.

חלק זה עסיסי ובאמצעו יש רצועת שוּמן – על שמה קרוי; “סטייק עין” שמקורו ב-צלעות הבקראנטרקוט מקורו בחלק שמתחת לפילה). שני חלקים אלה, הם חלקים אידיאליים לבשר בצליה על האש (מַנְגָּל) עם עצמות או ללא עצמות.

בשר בעובי נכון; בקשו מהקצב של ‘טיב טעם’ שיפרוס לכם את הסטייקים לעובי של 3 סֶנְטִימֶטֶר לפחות, ואפשר גם 4 סֶנְטִימֶטֶר. מהר מדי ייעשו סטייקים דקים ויתייבשו בצליה על האש, וחבל.

לא נורא אם מחלקים סטייק עבה ועסיסי בין שני סועדים – גרוע הרבה יותר הוא להגיש סטייק דק אחד, יבש ואפרפר לסועד.

השתמשו בסטייקים בטֶמְפֵּרָטוּרַת החֶדֶר בלבד – הוציאו אותם זמן מספיק מראש מהמקרר, או תנו להם חימום קל – שניות, ממש – במיקרו, בתוכנית הפשרה.

בָּשָׂר קָפוּא, הפשירו במקרר, לילה מראש ואז הביאו אותו לטמפרטורת החדר. רצוי לא להפשיר בשר מחוץ למקרר, כיון שאין לכם שליטה טובה על התהליך.

השתמשו באש חזקה ובטמפרטורות גבוהות; הלהיטו את הגריל. שמנוּ אותו ותנו לו להגיע שוב

לטמפרטורה גבוהה לפני שאתם מניחים עליו את הבשר. למעשה “מכת חום” היא חלק חשוב מהעניין, כאן!

אל תתפתו להניח עשרה סטיקים בבת אחת על הגריל, לצופף אותם או ליצור מצב שבו הם מכסים זה את זה; תנו להם מרווח והקפידו שכל סטייק וסטייק, יהיה חשוּף לחום.

שוב, לא נורא אם מתחלקים בסטייק ו”משלימים” אחר כך. להיפך; כך אוכלים גם את הבשר כשהוא חם ולא מגיעים לסוף הסטייק כשהוא קר

מַנְגָּל – בחירת בשר; בסיום הצלייה, רצוי להעביר הבשר לרשת או קרש ו-ממש לא לצלחת, בוודאי שלא לצלחת קרה.

זכרו את כללי ה’אסאדו הארגנטינאי’; סובבים בין האורחים ומגישים להם חתיכות קטנות אבל “עשויות” כמו שצריך.

תיבול? כן, אבל פשוט. בשר בקר טוב ואיכותי אין צורך לתבל במרינדות מסובכות.

יותר מזה; אם הִשְׁרֵיתֶם את הבשר, שימו לב שהמָרִינָדָה לא תהיה “קשה” מדי; יותר מדי סויה, מיץ פירות (ובמיוחד פפאיה) עלולים לפרק את סיבי הבשר ולהפוך אותו ל”סמרטוטי“.

הברשה בשמן זית, מעט מלח ופלפל – וסוכר חום או סוכר לבן – יספיקו.

בשביל מה הסוכר? בחשיפה לחום האש, הסוכר, הופך ל-קרמל ומצפה את הבשר שלכם בסימני חריכה. כך מקבלים בָּשָׂר מְקוּרְמָּל יפה.

אל תחתכו את הבשר, כדי לראות “אם הוא עשוי“. דבר זה יגרום להתייבשות הבשר.

תמיד אפשר להחזיר לאש לעוד רגע, אבל זכרו שהסטייקים ממשיכים להִצָּלוּת גם אחרי שהסירו אותם מן האש (הם חמים). אם צריך לצלות שוב – צלוּ למשך זמן ממש קצר.

שיפודי אנטרקוט – יופי של רעיון! הסטייקים בכל זאת עבים מדי, או שה”קליינטים” רבים? חלקו אותם לקוביות ושפדוּ. רצוי לגלגל את קוביות הבשר ב-תערובת תבלינים ל‘בשר על האש’.

בסיום הצלייה, רצוי להעביר את הבשר לרשת או קרש ו-ממש לא לצלחת, בוודאי שלא לצלחת קרה.

כך האדים, לא יצטברו בתוך הבשר ותקבלו בסופו את הקרוּם הפריך שרציתם.

הניחו מספר של ראשי שום חצויים מוברשים בשמן זית בפינות הגריל. במקומות האלה, לא תשתמשו ממילא עבור בָּשָׂר, אבל מספיק שהם יהיו חמים, כדי לאפות עליהם את ראשי השוּם ולרכך אותם.

אחרי שתסיימו עם הבשר, נצלו את החום שנותר ל-צליית ירקות, כמו; עגבניות חצויות, פלפלים או קישואים, יש להבריש הכל ב-שמן זית.

ניתן גם להוסיף פרוסות פרי, כמו; אפרסק או אננס, אותם יש להגיש עם פרוסות האפרסק ועם מעט חומץ בלסמי מיוּשן.

מַנְגָּלהמלצות ל-תערובת תבלינים ל’בשר על האש’

חומרים;

  • שלוש כפות סוכר,
  • שלוש כפות מלח, כפית פפריקה,
  • כף אבקת חרדל טובה,
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס,
  • חצי כפית זרעי כוסברה גרוסים או כף של זרעים מרוסקים,
  • חצי כפית אורגנו יבש,
  • חצי כפית טימין יבש.

אופן ההכנה;

יש לשפוך בקערה קטנה ולערבב את כל המרכיבים, לפזר את התערובת על הבשר ולצפות אותו היטב ולִצְלוֹת.

רשת טיב טעם

חגי שלום בעל השליטה ברשת ומנכל טיב טעם | צילום: אסף לב | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
חגי שלום

● ‘רשת טיב טעם’ היא רשת שיווק ישראלית שפעילה משנת 1990. הרשת עוסקת בייצור, יבוא ושיווק של מגוון מוצרי מזון מן החי, טריים וקפואים, כולל בין היתר עוף, בקר, חזיר, דגים ופירות ים.

בעל השליטה ברשת (47.26%) ומנכל טיב טעם, הוא מר חגי שלום שכיהן כאלוף בראש אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בצהל בשנים; 1992 עד 1995. כיום הוא גם בעלי ‘קבוצת הארגז‘.

תחת ניהולו שנתיים אחרי ‘רשת טיב טעם’ ודווקא בעת מצוקת “מגיפת הקורונה” רשמה באחרונה הצלחה משמעותית בביצועיה, בהן שיא ב-רווח הנקי של הרשת אשר זינק ב־238% לכדי 61 מיליון שקלים,

הרשת טיב טעם, עוסקת בנוסף ביבוא יינות וגבינות. מרבית סניפיה פתוחים במשך כל ימות השבוע, כולל שבתות וחגים.

הטיפים והעצות לבחירת בשר נכון והכנתו על האש – רשת “טיב טעם” הובא לפורטל כאן ישראל | kan-naim | אתר האינטרנט של כל המדינה‘ באמצעות התקציבאית הגב’ ענת דאוס מטעם משרד דניאלה רייבנבך – יחסי ציבור.

בתאבון וחג עצמאות שמייח!

No votes yet.
Please wait...

אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל (כאן נעים) בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 65, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ולקצינה בקבע; חלי נעים, סבא מאושר לשתי נכדות אוריאן ול-מילה שרה. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שניה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

About Author

ליהי לולו קרויץ

בלוגרית אפייה ובישול ערוץ ביוטיוב 'מטבח בקלי-קלות'.

Follow Me

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

ThemeForest

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

  • Roogan - Podcast Theme
  • Toucan - WooCommerce theme for WordPress shop
  • Megaphone - Podcast WordPress Theme
  • Johannes - Personal Blog Theme for Authors and Publishers
  • Opinion - Magazine WordPress Theme
  • Trawell - Travel Blog WordPress Theme
  • Pinhole - Photography Portfolio & Gallery Theme for WordPress
  • Typology - Minimalist Blog & Text Based Theme for WordPress
  • Gridlove - News Portal & Magazine WordPress Theme

View more

Calendar

ינואר 2025
א ב ג ד ה ו ש
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Recent Comments

    RSS Meks Blog

    • How Adding Slack Bot Boosted Our Culture of Appreciation יולי 3, 2024
      Sweet Kudos is a Slack bot that enhances employee recognition, rewards, and celebrations within your team. It empowers team members to express gratitude and appreciation effortlessly by giving virtual Kudos. The post How Adding Slack Bot Boosted Our Culture of Appreciation appeared first on Meks.
      Dusan Milovanovic
    • 10 Best Knowledge Base & Wiki WordPress Themes 2021 ספטמבר 15, 2021
      Running a successful online business requires an exceptional WordPress knowledge base theme that organizes documentation and helps customers. Customization options, intuitive navigation, unique layouts, and fast responsiveness are just some of the features you need. The following 10 WordPress wiki themes represent the best options for 2021 and beyond. Explore the full range to determine […]
      Dusan Milovanovic
    • How to increase WordPress Memory Limit (quick fixes) יוני 16, 2021
      Here is a post about how to increase the memory limit in WordPress. Allowed memory size exhausted error message showed up in your WordPress installation? No worries – this is one of the most common errors in WordPress. You can apply an easy fix by increasing the memory limit in your PHP. Table of Contents […]
      Dusan Milovanovic
    • How to use (and why) WordPress sitemap plugin מרץ 1, 2021
      Did you know that by knowing how to use the WordPress sitemap plugin you can significantly improve your site’s visibility and traffic? Although it isn’t mandatory to have a sitemap on your site, having one significantly improves the site’s quality, crawlability and indexing. All this is important for better optimization, which is why we wanted […]
      Ivana Cirkovic
    • 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] ינואר 18, 2021
      You’re determined to start or improve your podcast but don’t know which podcast software to use to really make it stand out? We’ve got you! #podcasting Top 22 free and premium podcast software for your show #WordPressTips #podcasting The post 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! נובמבר 23, 2020
      Wondering how to improve digital storytelling with WordPress and build more awareness and exposure of your business? Let our guide lead the way. The post Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? ספטמבר 10, 2020
      Did you know you can use the WordPress autoposting plugin for your content efforts and improve not only your time management but your business and visibility as well? The post How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide אוגוסט 15, 2020
      Looking for ways and means to create a personal branding site? Well, look no further ’cause we’re giving away all the how-to’s to do it yourselves! The post How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings יולי 16, 2020
      Let’s take a look at some of the must-have WordPress content plugins and tools to use to improve both your UX and rankings. The post Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference יוני 9, 2020
      Missed WCEU 2020 and all the exciting stuff from there? Here are all the key takeaways and main points to remember so, take notes! The post WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic

    Text

    Distinctively utilize long-term high-impact total linkage whereas high-payoff experiences. Appropriately communicate 24/365.

    Archives