
מלבי הוא נשנוש שאהוב על אנשים רבים בתצורתו הקלאסית, אך הגיע הזמן להכניס טוויסט ולשדרג את הקינוח המוכר והאהוב. “חוות דרך התבלינים” בבית לחם הגלילית, מציגה: מתכון למלבי עם חליטות פירות.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מלבי (טורקית: Muhallebi) מלבי; Muhallebi) על פי ויקיפדיה הוא פודינג מוצק המוגש כקינוח. את המלבי מכינים כיום על בסיס חלב או מים, בתוספת קורנפלור (המעניק מרקם מוצק), סוכר ותמצית מי ורדים.
מלבי נקרא גם; סחלב קר. במקור במקום קורנפלור, היה נהוג בדרך כלל להשתמש באבקה שהוכנה מפקעות סחלבים מיובשות כדוגמת Orchis mascula.
מקור הקינוח בטורקיה. בימי הביניים, היו קינוחים דומים נפוצים ברחבי אירופה, שם הוכן הקינוח עם חלב שקדים או שקדים מרוסקים והוסמך עם עמילן. בדרך כלל מוגש המלבי כשעליו פתיתי קוקוס, שברי בוטנים וסירופ מתוק בטעם מי ורדים.
█ מצרכים (ל-6 מנות אישיות);
- 250 מ”ל שמנת מתוקה,
- 150 מ”ל חלב,
- 50 גרם סוכר,
- 30 גרם (3 כפות) קורנפלור מומס ב-2 כפות חלב,
- 100 גרם חליטת “מלבי” (חליטת פירות) של חוות דרך התבלינים,
- 30 גרם בוטנים גרוסים,
- 20 גרם קינמון.
█ אופן ההכנה;
◄ שלב א’ – הכנת במלבי
- בקערית קטנה ממיסים את הקורנפלור עם שתי כפות חלב לתערובת אחידה ללא גושים,
- על אש נמוכה מחממים בסיר את השמנת החלב והסוכר,
- מוסיפים את הקורנפלור המומס ומערבבים היטב עד להסמכה,
- מורידים מהאש, שופכים לכוסות קטנות ומצננים.
◄ שלב ב’ – הכנת הציפוי והגשה
- שופכים לקערית את חליטת המלבי ומוזגים מים רותחים עד לכיסוי החליטה,
- ממתינים מספר דקות עד לריכוך הפירות ומסננים את המים,
- מפזרים בכל כוס (מעל המלבי) 2 כפיות של החליטה,
- מכניסים למקרר לשעתיים,
- מגישים את המלבי קר, ומוסיפים מעל קינמון/בוטנים כל אחד לפי הטעם.
בתאבון!
◄ ניתן להשיג ב”חוות דרך התבלינים”, טל’ 04-9533405, לאתר: http://www.derech-hatavlinim.co.il/
Recent Comments