בצק רבוּך ניקרא גם “בצק מבושל” או “בצק קדירה”. אפיית מוצרי בצק רבוּך במקרה שלנו לחמניות כשרות לפסח, מתבצעת בשני שלבים; אפייה ב-200 מעלות צלזיוס עד לקבלת הנפח הרצוי של המוצר והתחלה של הזהבה. כאשר צבע המאפה מתכהה בשלב זה, יש להוריד את הטמפרטורה ל-180°.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
לפני אכילת הלחמניות, יש להמתין כשעתיים בטמפרטורת החדר. מוצרי בצק רבוך, נשמרים במקפיא ולא במקרר, בגלל בעיה של רטיבות.
█ מצרכים;
מתכון ל-10-12 לחמניות כשרות לפסח:
- 2 כוסות מים,
- 1/2 כוס שמן,
- 1כפית מלח,
- 2 כפיות סוכר,
- 2 כוסות קמח מצה,
- 1/2 כפית אבקת אפייה.
█ אופן ההכנה;
להרתיח 2 כוסות מים, חצי כוס שמן, כפית מלח ו-2 כפיות סוכר.
כשרותח, להוסיף 2 כוסות קמח מצה וחצי כפית אבקת אפייה, להנמיך או לכבות את האש, לבחוש עד לקבלת תערובת אחידה שנפרדת מדפנות הסיר.
להוריד מהאש ולקרר כ- 10 דקות.
להכניס לתערובת 6-5 ביצים L (אחת אחת) ולבחוש עד שהביצה נטמעת בבצק.
להרטיב ידיים במים ולהכין לחמניות. אפשר עגולות או מאורכות.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ב- 10 דקות ראשונות, לאחר 10 דקות להוריד ל-180 מעלות ולאפות עוד כ- 45 דקות עד שהלחמניות זהובות.
זהירות! לא לפתוח את התנור עד שהלחמניות מתקשות.
בתאבון😋
שתפו באהבה❤️💓❤️ וכך ישמר המתכון📝
מחכה ואשמח לתמונות שלכם, תכינו ותייגו אותי😘
הוסף תגובה