קיימת מסורת בישראל ונהוג לאכול מספר פירות ואגוזים ב-טו בשבט, ועם השנים הפך מנהג להגיש מבחר לֶחֶמִים המשלבים פירות ואגוזים בתוכם לכבוד ט\”וּ בשבט, חמישה-עשר בשבט, ראש השנה לאילנות – ט\”ו בשבט 2023 שיחול בראשית החודש הבא, יום ראשון, 5 משעות ערב בפברואר, עד ערב: יום שני, 6 בפברואר, מגישה עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן וללא סוכר.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה\’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
הטעמים הרבים של ט\”ו בשבט מרגשים מאוד עבור אלו מאתנו שאוהבים לחקור את החוּשים. ריח התבלינים, טעמי הפירות היבשים המתוקים, הדגנים, השקדים והאגוזים הרב צבעיים.
קבלו מתכון ל\’לֶחֶם\’ שכולו שקדים, גרעינים ואגוזים, פשוט להכנה, מהיר, מפנק ועשיר.
אפשר לשלב מבחר רחב של גרעינים / אגוזים / שקדים לפי מה שאוהבים, כל עוד יהיה סך הכל של 2.5 כוסות.
■ מצרכים;
- 1/2 כוס זרעי פשתן,
- 1/2 כוס פיסטוק או אגוזי לוז (טבעיים),
- 1 כוס שקדים לבנים מולבנים וחצויים או קשיו (טבעיים),
- 1/2 כוס שומשום,
- 3 ביצים L,
- 1/4 כוס חמאה/שמן קוקוס (מוּמס),
- 1/2 כפית מלח.
■ הכנה;
לחמם תנור ל-c 160 ולהכין תבנית אפייה (משוּמנת או עם נייר אפייה).
לערבב ביחד את כל הרכיבים לפי הסדר הזה;
- תמהיל שקדים,
- אגוזים וגרעינים,
- ביצים וחמאה ולהעביר לתבנית.
- לאפות במשך 45 דקות, ולקרר 15 דקות בתוך התבנית.
- להוציא, להפוך את הלחם ולצנן לגמרי לפני שפורסים ולהגיש.
■ מה חשוב לדעת?
ניתן להמיר את החמאה עם שמן קוקוס.
לצנן את המאפה בתבנית במשך כ-15 דקות אחרי שהוצאנו מן התנוּר. אחר כך להוציא מהתבנית ולהמתין עד שיתקרר לגמרי לפני שפורסים (כשעה).
חג שמח ו… בתיאבון!
המתכון הובא באדיבות \’מירי חיון – יחסי ציבור ויעוץ תקשורתי\’ לאתר ’כאן ישראל| כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה\’.
Recent Comments