כּוּפְתָּא קיפודים (כדור בצק; כיסן; קציצה) מאכל פרסי, מובא מתכון של מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל. כידוע, קציצות קיפוד הן קציצות בשר ו-אורז, את קוצי הקיפוד החדים מסמל ה\’אורז\’.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה\’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מאיה דרין היא שפית ועיתונאית אוכל, שהחלה את דרכה בלימודי בישול בפריז.
כאשר חזרה לישראל עבדה במסעדות מובילות והקימה, יחד עם שפיות שותפות, את מסעדת \”אימומה\” שקצרה שבחים.
בשנים האחרונות השפית מאיה כותבת את מדור האוכל הפופולארי של עיתון \”ישראל היום\”, מפתחת מתכונים ומשתפת פעולה עם שפים מובילים רבים.
כאן תוכלו למצוא מתכון קציצות קיפוד ביתיות שלא כדאי לכם לפספס. קציצות קיפוד מתאימות מאוד כחלק מהמנות העיקריות שאתם מגישים על השולחן בסוף שבוע – תנסו, בטוּח שכולם יתלהבו.
★ מצרכים ל-סוטאג׳ 28 סנטימטר;
▼ לכדורים;
- 1 בצל קלוף וקצוץ,
- 3 שיני שום קלופות,
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה,
- ½ צרור כוסברה קצוצה,
- 1 כפית כורכום,
- ½ כף מלח,
- ½ כפית פלפל שחור גרוס,
- ¼ קילו בשר בקר טחון,
- 375 גרם אורז בסמטי.
▼ לרוטב;
- 4 כפות שמן זית,
- 1 כרישה יפה, החלק הלבן בלבד, חתוכה לפרוסות,
- 3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים,
- ¼ כרוב לבן קטן קצוץ,
- 1 יח׳ בצל קלוף וחתוך לרצועות,
- 3 שיני שום פרוסות,
- 1 כף כורכום,
- 1 כפית זרעי כוסברה גרוסים,
- ½ לימון סחוט,
- 1 ליטר מים רותחים או ציר עוף/ירקות,
- מלח לפי הטעם,
- פלפל שחור גרוס.
▼ אופן ההכנה;
- לקיפודים; במעבד מזון, טוחנים בצל, שום, עשבים ותבלינים לעיסה.
- מוסיפים את הבשר ומעבדים קצרות יחדיו.
- מוסיפים את האורז ומערבבים בידיים ואז לשים את התערובת במשך כ-3 דקות.
- מניחים בצד.
- לרוטב; מחממים שמן זית בסוטאז׳ ומזהיבים כרישה, סלרי, כרוב ובצל.
- מוסיפים שיני שום, כורכום, זרעי כוסברה, מלח, פלפל ומערבבים יחדיו.
- מוסיפים לימון סחוט ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה.
- מכינים כדורים קטנים מתערובת הקיפודים תוך כדי לישה של העיסה בים כפות הידיים.
- מסדרים את ה\”כדורים\” בתוך הרוטב. מוודאים שהנוזלים מגיעים עד חצי מגובה הכדורים.
- מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-10 דקות בבעבוע עדין מאוד.
- מכסים במכסה ומבשלים במשך כ-40 דקות – לא פותחים את המכסה במהלך הבישול גם לא כדי חריץ.
- בתום הבישול, יתקבל סיר (סולתם) מלא בקציצות קיפודיות.
בתאבון!
★ סולתם;
סולתם, עם 70 שנות ניסיון במטבח, שהביאו אותה להיות סמל סטאטוס לאיכות ומקצוענות במטבח.
על פי נתוני החברה סולתם מעטרת ונוכחת כמעט בכל בית בישראל עם מגוון כלי מטבח (בישול – סירים ומחבתות, מגוון כלי אפיה) עולם השולחן וההגשה (סכו”ם, כלי הגשה ומערכות אוכל).
בעצם מייצגת את המטבח הישראלי של כולנו, עמידות הסירים והמחבתות במשך שנים על גבי שנים, גרמו לכך שהסירים של סולתם עברו מדור לדור והפכו להיות חלק בלתי נפרד מהמטבח של כולנו.
סולתם מאפשרת להרגיש בטוחים בשלב ההכנה במטבח, בעזרת כלי הבישול שלה, יכולים לבשל כמו שף, לחוש כפודיז, להתאפיין כחובבני אוכל ולייף סטייל.
בסולתם, מציעים לכל בשלן, חובב או מקצוען שלל פתרונות למטבח.
במשך כל השנים אומרים בסולתם \”אנחנו מקפידים על חומרי גלם איכותיים ביותר, תהליכי ייצור מבוקרים ואיכותיים שיוצרים את המוצר הסופי הטוב ביותר שמוגש ללקוח.
מאידך בסולתם מקפידים להוביל את השוק במגמות של חדשנות, יצירתיות, טכנולוגיה מתקדמת ונועזות עיצובית.
זאת מתוך הבנת השינויים באורח החיים, בעולם המטבח, בתרבות הבישול הקולינארית ובהרגלי האכילה והצריכה.
כל זאת במטרה להקל על העמלים במטבח, להנעים את זמנם ולייצר את החוויה המושלמת של טעמים מופלאים ומראות מעוררי תאבון\”.
הובא באדיבות עידן בץ / יחסי ציבור.
Recent Comments