
לכבוד עונת השוקולד חברת כרמית חולקת מתכון מפנק – טארט שוקולד. כידוע,שוקולד הוא שילוב של מוצקי קקאו וסוכר בשילוב מרכיבים נוספים – לציטין, שתפקידו לסייע ביצירת אמולסיה בין המרכיבים ולעיתים ונילין כרכיב טעם. הידעת, למשל, כי בני שבט המאיה (בעבר ציביליזציה במרכז אמריקה) היו כפי הנראה הראשונים שהשתמשו בפולי עץ הקקאו למאכל.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
עוד גילינו מהצצה חטופה בויקיפדיה-שוקולד, כי לשוקולד השפעות בריאותיות וערכים תזונתיים ההופכים אותו למזון עתיר אנרגיה. למי שבחורף זקוק לתמריצים לקום ולתפקד.
השוקולד משמש, למעשה, כחומר ממריץ אפקטיבי בשם; תאוברומין, כמויות קטנות של אנאנדמיד שהוא מוליך עצבי כמו גם קפאין ו-טריפטופן בכמויות קטנות. במחקר, נמצא, כי תאוברומין שבשוקולד עשויים להקל על שיעול עיקש.
השפעות נוספות המוזכרות במחקר אחר, נמצא, כי צריכת כמות קטנה של שוקולד בכל יום, עשויה להפחית במידה ניכרת את הסיכון ללקות ב-שבץ מוחי ו-התקף לב.
█ טארט שוקולד של חברת כרמית
◄ לבצק;
- 50 גר׳ אבקת סוכר (2.5 כפות),
- 100 גר׳ חמאה,
- 1 ביצה שלמה,
- 1 חלמון ביצה,
- 200 גר׳ קמח לבן (1 כוס).
◄ אופן ההכנה;
במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את אבקת הסוכר והחמאה עד שמתקבל מרקם של מיונז.
מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.
מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק.
מוציאים מהמיקסר ומשטחים.
עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה.
בין שני ניירות אפייה מרדדים את הבצק, ומניחים על תחתית תבנית טארט.
מקפיאים לפחות 10 דקות.
בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
אופים את הבצק אפייה עיוורת (מניחים משקולת או קטניות על הבצק ואופים עד שהוא מזהיב, כ-25 דקות).
◄ למילוי השוקולד;
- 1 כף דבש,
- 70 גר׳ חמאה,
- 175 גר׳ שוקולד אגו מריר 60% מוצקי קקאו (2 טבלאות),
- 190 מ״ל שמנת מתוקה (3/4 כוס).
◄ אופן ההכנה;
בקערה חסינת חום מחממים את השוקולד והחמאה. לא צריך להמיס לחלוטין.
בסיר קטן מביאים את השמנת והדבש לסף רתיחה.
מוזגים את השמנת הרתוחה על תערובת השוקולד והחמאה.
מערבבים היטב בעזרת מרית עד שמתקבל קרם אחיד וחלק.
מוזגים את הקרם אל תוך מלית הטארט האפויה ומניחים לו להתייצב.
ניתן לשמור במקרר ולהוציא כ-15-25 דקות לפני ההגשה.
יום שמח ומתוק J.
Recent Comments