מתכון זה גם הוא מקורו לה-פאס, בשר עוף ודגים מהווים את עיקר מרכיבי התבשיל הפיקנטי, כשמוגש עם לחם טרי הוא מהווה חגיגה לחיך.
תבשיל זה הוא אחד המאכלים הפופולאריים יותר במטבח של לה פס מהיר הכנה וטעים, במתכון זה בשר-עוף ודגים מהווים את עיקר מרכיבי התבשיל הפיקנטי. המטבח הבוליביאני משופע ברטבים חריפים על בסיס עגבניות בצלו\ ופלפלים שונים, במקומות שונים בבוליביה מכינים רוטב חריף הנקרא ” Soltero” או “K’allu”, שמרכיביו הם עגבניות, בצל וגבינה צהובה. כשמוגש עם לחם טרי הוא מהווה חגיגה לחיך
מצרכים:
ל-8 סועדים
אופן ההכנה:
1 עוף שלם גדול
1/2 כוס אפונה
1/2 כוס פלפל צהוב חריף קצוץ
400 גר´ נתחי טונה מושרית במים.
3 בצלים קצוצים
1 שן שום קצוצה.
10 תפו”א
1 ק”ג גבינה צהובה
2 ביצים
מלח פלפל וכמון
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל עם השום ולהוסיף מלח פלפל וכמון. להוסיף את האפונה, הפלפל הצהוב, ונתחי העוף , לטגן קלות ולהוסיף מים רותחים. להמשיך לבשל עד שהעוף מוכן.
בנפרד יש לבשל את נתחי הטונה במים עם מעט מלח, כאשר הטונה מבושלת יש להוסיף את הגבינה המגוררת והביצים, ולערבב עד שהביצים מוכנות.
הרוטב:
לקצוץ את הבצל והעגבנייה ולתבל במלח ושמן.
להגיש את העוף עם הרוטב מלווה בלחם טרי.
בתיאבון.
המתכון הובא באדיבות – el lobo – הזאב פורטל המטיילים בדרום אמריקה