מתכונים כאן ישראל

כדורי בשר ברוטב ירקות אסיאתי

כדורי הבשר המוצעים כאן מהווים מנה מיוחדת כי הם עשויים בסגנון המטבח האסיאתי * מתוך “רות סירקיס – מהמטבח באהבה”, מגזין אינטרנט שבועי למנויים.
כדורי בשר ברוטב ירקות אסיאתי

כדורי בשר יכולים להיחשב למאכל ביתי פשוט וגם למשהו מיוחד. ההבדל נעוץ בתוספות ובתבלינים. כדורי הבשר המוצעים כאן מהווים מנה מיוחדת כי הם עשויים בסגנון המטבח האסיאתי, מתובלים בג’ינג’ר וברוטב סויה ונתונים בתוך רוטב צבעוני מבריק. ההכנה איננה קשה או מסובכת וגם התבלינים המומלצים ניתנים לקנייה בכל מרכול שכונתי.

המתכון מובא מתוך “רות סירקיס – מהמטבח באהבה”, מגזין אינטרנט שבועי למנויים. להצטרפות למגזין הקליקו כאן או התקשרו: 1-700-702-702

6 מנות

חומרים:

כדורי בשר
500 גרם בשר הודו טחון (אפשר גם בקר, עוף או שילוב שלהם)
1 כף רוטב סויה
2 ביצים, טרופות
1 כף רסק עגבניות
5 כפות עמילן תירס (קורנפלור)
מלח,
פלפל שחור
4 כפות שמן

רוטב

3 כפות שמן
1 בצל בינוני, חצוי ופרוס דק
2 שיני שום, פרוסות דק
1 כפית שורש ג’ינג’ר טרי, מגורר
1 גזר בינוני, חתוך פרוס דק
חצי גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
חצי גמבה צהובה, חתוכה לרצועות
1 כף רסק עגבניות
¾ כוס מים
2 כפות עמילן תירס (קורנפלור)
1 כף כוסברה או פטרוזיליה, קצוצות
מלח, פלפל שחור טחון טרי

הכנה:

שמים את הבשר בקערה ומערבבים עם רוטב הסויה, הביצים, רסק העגבניות ועם 2 כפות קורנפלור. מערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה. מתבלים במלח ופלפל.

יוצרים כדורי בשר בגודל כדורי פלאפל. שמים את שאר הקורנפלור (3 כפות) על צלחת שטוחה. מגלגלים את הכדורים בתוך הקורנפלור כדי לצפות אותם.

מחממים במחבת גדולה או ב-ווק 4 כפות שמן ומטגנים את הכדורים, כמה כדורים בכל פעם, עד שהם משחימים מסביב סביב. אם יש צורך מוסיפים עוד כף או שתיים שמן עד גמר הטיגון. מוציאים את הכדורים המטוגנים לצלחת גדולה.

חותכים את הירקות לפי הצורך. מוסיפים למחבת עוד 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל, השום והג’ינג’ר. מטגנים רק עד להתרככות ומקפידים שלא להשחים או לחרוך.

מוסיפים למחבת את הירקות ומטגנים יחד עוד 2 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות והמים. מביאים לרתיחה ומבשלים 8 עד 10 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול. אפשר להוסיף עוד רוטב סויה וכן רוטב צ’ילי מתוק לפי הטעם.

מכניסים את כדורי הבשר המטוגנים אל הרוטב ומבשלים הכל יחד, על אש נמוכה, עוד מספר דקות עד שהכדורים מתחממים היטב.

מערבבים את 2 כפות הקורנפלור ב-2 כפות מים ויוצקים פנימה אל הרוטב הרותח. מערבבים בעדינות בלי לפגוע בכדורי הבשר ומבשלים עוד 3 דקות עד שהרוטב נעשה סמיך ומבריק. מפזרים עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים ומגישים מיד.

הערה: אפשר לזלף כפית שמן שומשום על המנה.

__________

המתכון מובא מאתר הבית שלנו אינטרנט זהב והוא ניתן באדיבות רות סירקיס, כדוגמה למתכונים מתוך מגזין האינטרנט “מהמטבח באהבה” של רות סירקיס. בכל שבוע מכינה רות סירקיס “ערכת” מתכוני אינטרנט כאלה לקראת השבת. לפני החגים, מופקים מגזינים עם מתכונים מיוחדים לחג.

המתכונים, התמונות שלהם, חדשות קולינאריות, סרטון וידאו שבועי ועוד הפתעות ושירותים מרכיבים יחד את המגזין. כולם מתאימים לצפייה במחשב הביתי, ולהדפסה של כל מתכון ותמונה בנפרד, לפי הצורך, במדפסת ביתית.

המגזין מגיע בכל יום רביעי, לתיבות הדואר האלקטרוני של אלפי המנויים הקבועים, בדיוק בזמן, כדי להספיק להתארגן ולהכין את המאכלים בסוף השבוע…

להצטרפות למגזין הקליקו כאן או התקשרו: 1-700-702-702

Exit mobile version