מתכונים כאן ישראל

סיפנג’

mafe02.jpg

430_sfinz_01.jpg

ספינג’ – סופגניה עם חור ללא ריבה או יותר מזה? ההבדל המהותי שמצאתי הוא כמות השמן שנספג, מן הסתם הסופגניה סופגת הרבה יותר! המתכון וההכנה פשוטים וההצלחה טמונה בבצק רך ועדין ככל הניתן (הרבה מים).

מצרכים:

חצי ק”ג קמח לבן
30 גר’ שמרים/4 כפיות שמרים יבשים/חצי שקית שימרית
חצי כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל/שקית סוכר וניל
מים פושרים, כוס וחצי בערך
שמן לטיגון עמוק

ההכנה:

לערבב את הקמח והסוכר, להוסיף את שאר המצרכים וללוש לבצק רך ועדין. להניח לתפיחה כחצי שעה. לחמם שמן בסיר עמוק על אש בינונית, כך השמן לא נשרף, הספינג’ מוכן בתוכו ולא סופג טעם לוואי. למשוך חתיכת בצק בקוטר 7-5 ס”מ, לקרוע חור במרכז ולטגן בשני הצדדים. הספינג’ שוקע בשמן תחילה ולאחר תפיחה צף. הטיגון עד קבלת צבע זהוב בהיר. להניח במסננת, לתת לשארי השמן לרדת. להגיש חם, אפשר לפזר אבקת סוכר או לטבול בסירופ סוכר. המתכון מאתר הצפון זיפי

לשער נעים בבית ולמתכונים נוספים – לחצו כאן

Exit mobile version