מתכונים כאן ישראל

101 דברים (כמעט!) לעשות עם מצות | מתכונים

101 דברים (כמעט!) לעשות עם מצות | מתכונים

מצות | מתכונים

101 דברים (כמעט!) לעשות עם מצות | מתכונים
101 דברים (כמעט!) לעשות עם מצות | מתכונים

שוברים אותה. מועכים אותה. סוחטים אותה ופשוט “מוציאים לה את המיץ”. המצה – ’לחם העוני’ בעל הוריאציות האינסופיות. כן. חול המועד כבר כאן. בני המשפחה כולם בבית, מצעד האורחים בפתח וכל “הצבא” הזה כידוע “צועד על קיבתו”. אז קדימה, לעבודה! כל מה שצריך, זו חבילת מצות מהודרות, הרבה ביצים ושאר… ירקות? לא. זה מ”מה נשתנה”. צריך הרבה שאר… רוח! מקבץ מתכוני מצה יצירתיים, לארוחות בוקר קלות (קלות?), לסעודה שלמה – מנה ראשונה, עיקרית ואחרונה. לנשנושים בין לבין ואיך לא? לקינוחים ומיני ממתקים. קדימה. התירו את החגורות – המצות מגיעות! 101 דברים (כמעט!) לעשות עם מצות;

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו בטוויטר.

לארוחות בוקר קלות – ‘קורנפלקס’ מצות, ‘מצה-בריי’ נצחי, שאי אפשר בלעדיו, ‘פיצה- מצה’ ו’מצה-טוסט’.

▼ ‘קורנפלקס’ מצות

החומרים:

אופן ההכנה:
שוברים את המצה לחתיכות קטנטנות, מוסיפים חלב ומשדרגים עם כל תוספת העולה על דעתכם.

▼ מצה-בריי

החומרים:

אופן ההכנה:
שוברים את המצות לחתיכות קטנות, מוסיפים את המיץ ומשהים למשך כ- 10 דקות. מוסיפים את יתר החומרים ומטגנים משני הצדדים. *למתכון חלבי – ניתן להשרות את המצות בחלב.

*לשדרוג ניתן להוסיף גבינה צהובה, מלוחה, פטריות.

▼פיצה-מצה (מתכון חלבי)

החומרים:

אופן ההכנה:
תחת זרם מים מרטיבים את המצות, מניחים בין מגבות מטבח למשך כ-30 דקות.

חותכים בזהירות כל מצה לרבעים שווים בגודלם.

מורחים רסק עגבניות, מניחים את הגבינה הצהובה ומקשטים באחת התוספות, מפזרים מלמעלה אורגנו ואופים בתנור בחום גבוה, עד להתכת הגבינה.

▼מצה-טוסט (מתכון חלבי)

החומרים:

אופן ההכנה:
תחת זרם מים מרטיבים את המצות, מניחים בין מגבות מטבח למשך כ-30 דקות.

חותכים בזהירות כל מצה לרבעים שווים בגודלם.

על כל “רבע” מורחים קטשופ ומניחים פרוסת גבינה.

מכסים ב”רבע” נוסף ומניחים ע”ג נייר אפיה ב’טוסטר משולשים’, עד להתכת הגבינה.

***

לסעודה מלאה, כתוספת או מנות עיקריות – בלינצ’ס תפוחי אדמה, קציצות ולביבות מצה ואפילו פשטידת מצה ובשר.

▼בלינצ’ס מצות ותפוחי אדמה

החומרים:

אופן ההכנה:

תחת זרם מים מרטיבים את המצות, מניחים בין מגבות מטבח למשך כ-30 דקות. בינתיים מכינים את המלית.

להכנת המלית:

קולפים, שוטפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים עד להתרככותם. מועכים למחית.

בנפרד מטגנים את הבצל.

מוסיפים את הבצל המטוגן למחית תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

חוצים כל מצה בזהירות ל-2 מלבנים שווים ומניחים את המלית בקצה כל מלבן. מגלגלים בזהירות לגליל.

טובלים כל גליל בביצים הטרופות ומטגנים עד להזהבה.

▼קציצות מצה מטוגנות

החומרים:

אופן ההכנה:

שוברים את המצות לקערה ומוסיפים מים. ממתינים עד לספיגה מלאה וסוחטים את הנוזלים, עד שמתקבלת עיסת מצות.

מוסיפים את הביצים ומתבלים במעט מלח ופלפל.

בידיים רטובות צרים קציצות שטוחות ומטגנים בשמן חם, עד להזהבה משני הצדדים.

*את הקציצות השמנמנות, ניתן לחתוך באמצע ולמלא במילויים שונים: ריבה, שוקולד למריחה, לחלבי – גבינה צהובה ולבשרי – בשר טחון.

▼לביבות מצות וטונה

חומרים:

אופן ההכנה:

שוברים את המצות, מרטיבים וסוחטים עד לקבלת עיסה.

מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

צרים לביבות ומטגנים בשמן עד להזהבה.

פשטידת מצות אפויה עם בשר טחון

החומרים:

אופן ההכנה:

מטגנים הבשר הטחון במחבת על אש קטנה במשך דקות אחדות.

טורפים את הביצים, מוסיפים מלח, פלפל ופטרוזיליה.

מרטיבים את המצות בבלילה.

בתבנית משומנת היטב, מניחים שתי מצות, מכסים בשכבת בשר טחון ויוצקים מעט מהבלילה.מכסים במצה רטובה נוספת ובשכבה נוספת של בשר טחון עם מעט מהבלילה, עד לקבלת פשטידת שכבות.

אופים בחום בינוני כשעה.

***

לנשנושים, ממתקים וקינוחים – ממתקי מצה, סוכריות מצה, עוגת מצות ואפילו… שטרודל!

▼ממתקי מצה עם שוקולד וצימוקים

החומרים:

אופן ההכנה:

משרים את הצימוקים ביין למשך כחצי שעה.

שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים ע”ג סיר הנתון בתוך סיר עם מים, תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את שברי המצות, האגוזים והצימוקים.

בעזרת כפית צרים כדורים ומכניסים למנג’טים.

▼סוכריות מצה ושבבי שקדים

החומרים:

אופן ההכנה:

שופכים לסיר את הסוכרים והדבש ומבשלים על אש נמוכה. מערבבים עד להמסת התערובת ללא רתיחה. מוסיפים את השמן ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ונותנים לבעבוע לשכוח.

משמנים כף עץ ומחדירים בעזרתה את הסודה לשתיה לתוך התערובת.

מפזרים את שברי המצות ושבבי השקדים ע”ג תבנית עם נייר אפיה.

יוצקים את התערובת ע”ג המצות והשקדים ומצננים.

שוברים לפיסות גדולות.

▼עוגת מצות עם שוקולד

חומרים:

אופן ההכנה:

שוברים את השוקולד לקוביות. מוסיפים את הקקאו, הסוכר והשמן וממיסים ע”ג סיר הנתון בתוך סיר עם מים, תוך כדי ערבוב.

מרטיבים את המצות בתערובת של יין ומים, מוציאים ומניחים בתבנית. שופכים שוקולד מומס עד לכיסוי המצה, מרטיבים מצה נוספת, שוב שופכים שוקולד וכן הלאה, עד לקבלת מספר שכבות.

מצננים ושומרים במקרר.

*ניתן להמיר את היין והמים ב- 2 כפיות נס קפה ושתי כוסות מים.

▼שטרודל מצות

החומרים:

אופן ההכנה:
תחת זרם מים מרטיבים את המצות, מניחים בין מגבות מטבח למשך כ-30 דקות. בינתיים מכינים את המלית.

הכנת המלית:
קולפים ומגרדים במגרדת גסה את תפוחי העץ. מוסיפים את הסוכר, הלימון, הקינמון, הצימוקים, האגוזים והמים ומבשלים ע”ג אש נמוכה עם סיר פתוח. בוחשים מדי פעם.

חוצים כל מצה בזהירות ל-2 מלבנים שווים ומניחים את המלית בקצה כל מלבן. מגלגלים בזהירות לגליל.

טובלים כל גליל בביצים הטרופות ומטגנים עד להזהבה.

מפזרים מלמעלה אבקת סוכר.

***

* הערה: הכותבת, מסירה מעצמה כל אחריות לכמות הקלוריות ההיסטרית במתכונים. עם תום החג, לא תתקבלנה כל תלונות על עלייה פרועה במשקל. ראו הוזהרתם!

* מובא באדיבות אתר aish של “אש התורה” שהיא רשת בינלאומית וא-פוליטית של מרכזים לחינוך יהודי.

 

Exit mobile version