מתכון זה גם הוא מקורו לה-פאס, בשר עוף ודגים מהווים את עיקר מרכיבי התבשיל הפיקנטי,כשמוגש בלווית לחם טרי הוא מהווה חגיגה לחיך.
תבשיל זה הוא אחד המאכלים הפופולריים יותר במטבח של לה פס מהיר הכנה וטעים, במתכון זה בשר-עוף ודגים מהווים את עיקר מרכיבי התבשיל הפיקנטי. המטבח הבוליביאני משופע ברטבים חריפים על בסיס עגבניות בצלו\ ופלפלים שונים, במקומות שונים בבוליביה מכינים רוטב חריף הנקרא ” soltero” או “k’allu” , שמרכיביו הם עגבניות, בצל וגבינה צהובה. כשמוגש בלווית לחם טרי הוא מהווה חגיגה לחיך
מצרכים:
ל-8 סועדים
אופן ההכנה:
1 עוף שלם גדול
1/2 כוס אפונה
1/2 כוס פלפל צהוב חריף קצוץ
400 גר´ נתחי טונה מושרית במים.
3 בצלים קצוצים
1 שן שום קצוצה.
10 תפו”א
1 ק”ג גבינה צהובה
2 ביצים
מלח פלפל וכמון
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל עם השום ולהוסיף מלח פלפל וכמון. להוסיף את האפונה, הפלפל הצהוב, ונתחי העוף , לטגן קלות ולהוסיף מיים רותחים. להמשיך לבשל עד שהעוף מוכן.
בנפרד יש לבשל את נתחי הטונה במיים עם מעט מלח, כאשר הטונה מבושלת יש להוסיף את הגבינה המגוררת והביצים, ולערבב עד שהביצים מוכנות.
הרוטב:
לקצוץ את הבצל והעגבנייה ולתבל במלח ושמן.
להגיש את העוף עם הרוטב מלווה בלחם טרי.
בתיאבון.
באדיבות – באדיבות el lobo – הזאב פורטל המטיילים בדרום אמריקה