מתכונים כאן ישראל

אמפנדת פירות ים – EMPANADA DE MARISCOS מהמטבח הצ´יליאני

אם אתם ברי מזל, הצ´ילאני, שלקח אתכם כטרמפיסטים גם יציע את ביתו ללינה, יזמינכם לארוחת צהרים, בין הארוחות הנפלאות שתמצאו על השולחן: אמפנדת פירות ים
אמפנדת פירות ים - EMPANADA DE MARISCOS מהמטבח הצ´יליאני
לאלה שרוצים לאכול מן המקור את אמפנדת פירות ים. נפתח בטיפים למטייל בצ’ילי: לסנטיאגו ולמרכז אפשר להגיע בין החודשים אוקטובר – אפריל, אבל התקופה היפה ביותר היא באביב (חודשים ספטמבר – נובמבר).

העם הצ´ילאני, נחמד מאוד, אוהב לעזור, להכניס אורחים וכו´… בדר”כ יעצרו הצ´ילאנים לטרמפיסטים שיראו בצד הדרך, כשהסיכוי הרב ביותר להצלחה הוא שתי בחורות, לזוג או למטייל בודד, לבחורה המטיילת לבד לא מומלץ לעלות לבדה על טרמפ…

EMPANADA DE MARISCOS_180_id=3586_01.jpg

עוד טיפ: אם אתם ברי מזל, הצ´ילאני, שלקח אתכם כטרמפיסטים גם יציע את ביתו ללינה, יזמינכם לארוחת צהרים, בין הארוחות הנפלאות שתמצאו על השולחן: אמפנדת פירות ים – EMPANADA DE MARISCOS אחרי הארוחה תהיה לכם הזדמנות נפלאה להכיר מקרוב את העם הזה.

רוצים לדעת עוד היכנסו לפורטל המטיילים “הזאב” – הקישור למטה.

עד שתגיעו לטייל בצ´ילי, הינה המתכון:

מצרכים:

1 קילו קמח
1/4 חמאה
1 כוס מים
1 כוס חלב
3 כוסות קוקטייל פירות ים
2 כוסות בצל קצוץ
1 כוס מרק עוף צח
מלח, פלפל, פפריקה

אופן ההכנה:

להרתיח את המים והחלב.
לשים בקערה את החמאה, המלח והקמח.
לצקת את המים והחלב כשהם רותחים ולערבב בכף עץ.
(לא לתת לבצק להתקרר)
ליצור כדורים בגודל הרצוי לאמפנדות.
לטגן את הבצל עד שיזהיב, להוסיף את קוקטייל פירות הים,
להוסיף את מרק העוף והתבלינים.
לבשל עד שפירות הים רכים ומוכנים.
אם התבשיל מאד נוזלי יש להוסיף כף קמח.
לקרר את התבשיל.
לשטח במערוך את כדורי הבצק ולמלא בפירות הים.
לסגור היטב את האמפנדות ולטגן בשמן עמוק.

בתיאבון.

המתכון הובא באדיבות el lobo – הזאב פורטל המטיילים בדרום אמריקה

Exit mobile version