מהמטבח הקולומביאני
מצרכים:
8 תפו”א גדולים
3 עגבניות
2 בצלים בינוניים
200 גרם גבינה לבנה קשה (או צהובה)
1/8 כוס שמן צמחי
1 כוס חלב
1/2 כפית מלח
1/8 כפית פלפל
אופן ההכנה:
לקלף חלקית את תפו”א (להשאיר חלק מהקליפה)
לחתוך את העגבניות והבצל לחתיכות קטנות.
לגרר את הגבינה.
לבשל את תפו”א בסיר עם מיים חיים כ-1/2 שעה עד שיתרככו.
הרוטב:
לטגן את הבצל ולהוסיף את העגבניות, לאחר להוסיף את המלח, פלפל, החלב והגבינה.
להנמיך את האש ולתת לרוטב להתעבות.
לסדר את תפו”א בקערת הגשה ולצקת מעל את הרוטב, להגיש חם.
ניתן לפזר מעט גבינה מלמעלה ולאפות כ-10 דקות בתנור.
בתיאבון.
המתכון הובא באדיבות el lobo – הזאב פורטל המטיילים בדרום אמריקה