אמפנדס – מהמטבח האורוגואי
מצרכים:
לבצק:
6 כוסות קמח
1 כוס קמח תופח
2 כוסות מיים קרים
200 ג”ר שומן (כבש או בקר)
15 כפות שמן זית
2 כפות אבקת מרק בשר.
1 כפית פלפל לבן.
1 כפית פפריקה מתוקה.
למילוי:
600 ג”ר בשר טחון.
3 בצלים גדולים חתוכים דק.
1/3 צ´ילי אדום חתוך דק.
1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות.
2 שיני שום כתוש.
2 עלי דפנה.
200 ג”ר צימוקים.
300 ג”ר זיתים שחורים (בחומץ יין) גולענים וחתוכים.
4 ביצים קשות.
4 כפות שמן זית.
3 חלמונים טרופים.
אופן ההכנה:
שמים בקערת המערבל את שומן, מוסיפים את שמן וכוס מים ומערבבים (עם הסכין) כ-5 דקות עד לתערובת סמיכה מוסיפים את הקמח והאבקת מרק, הפריקה, הפילפל והכוס מים הנותר ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה.
עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר כ-3 שעות לפחות.
מוסיפים את השום, עלי דפנה, הבצל, הצ’ילי והגמבה.
מכינים את המילוי: מחממים את השמן זית במחבת
מטגנים עד שהבצל יזהיב. מוסיפים את הבשר ומבשלים תוך ערבוב מתמיד כדקה.
מוסיפים את שאר חומרי המילוי ומעבירים לקערה.
מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים ל-25 חתיכות שוות.
מרדדים כל חתיכה לעיגול בעובי 2 מ”מ (ניתן להשתמש בכלי מיוחד לאמפנדה) לחיתוך ומילוי.
חותכים את הביצים ל-6 קוביות כל אחת.
מחממים את התנור ל-120 מעלות צלזיוס.
שמים את העיגול בכלי אמפנדה, מניחים כף מילוי במרכז כל עיגול, מוסיפים ביצה קשה, מורחים חלמון, על שולי הבצק.
מקפלים את הכלי והקצוות מהבצק נדבקות.
מניחים את האמפנדס, על תבנית מכוסה בנייר אפייה. מברישים בביצה הטרופה ואופים במשך 35 דקות.
10 דקות ב-120 מעלות ולאחר מכן ב-180 מעלות.
רצוי לאחר 10 דקות בתנור לדקור עם קיסם כדי לאפשר לאדים לצאת.
בתיאבון.
המתכון הובא באדיבות ד”ר שמואל יוסים. ובאדיבות el lobo – הזאב פורטל המטיילים בדרום אמריקה