מתכונים כאן ישראל

הפוך, גדול וחזק – כל אחד והקפה שלו

השילוב הנפלא של ארומה ממכרת, אדים מהבילים ולגימה הארוכה, מביאה עימה רגעי חסד לכל אוהבי הקפה. איך אתה אוהב אותו? חזק או חלש, הפוך או שחור, בכוס או במאג. לכל אדם קפה מיוחד משלו
הפוך, גדול וחזק - [size=4]כל אחד והקפה שלו[/size=4]
העולם, על פי אוהבי הקפה, מתחלק לשניים: אלה שלא מסוגלים להתחיל את הבוקר בלי כוס קפה וכל השאר. השילוב הנפלא של הארומה המתפשטת, האדים המהבילים והלגימה הארוכה, מביא עימו רגעי חסד שמבטיחים התחלה של יום טוב. אבל קפה, כמו שכולם יודעים, הוא לא רק עניין של בוקר. יש גם קפה של אחר הצהריים וקפה ששותים עם חברים או לבד. נמס או מגורען, חזק או חלש, ארוך או קצר, אספרסו או הפוך, שחור או עם חלב.

180_id=3026_04.jpg

בקיצור, קפה הוא עניין של מצב רוח, אווירה ותרבות, כמו שמספרים לנו באוניברסיטה הווירטואלית לקפה www.virtualcoffee.comובאתר עם ארומה מצוינת של יצרנית הקפה www.illy.com.

באתר הבית של רשת חנויות הקפה אילן’ס באתר www.ilans.co.il אפשר למצוא מתכונים וטיפים להכנת קפה ביתי ברמה של בית קפה. באילן’ס ממליצים על הכנת קפה שחור באופן הבא (מומלץ ביותר): בסיר קטן מרתיחים שלוש כוסות מים ומוסיפים שש כפיות סוכר. כאשר המים רותחים מורידים מהאש, נותנים למים להרגע מעט ומוסיפים שלוש כפות קפה גדושות וארומטיות. מערבבים היטב עד לשבירת כל הגושים. מחזירים לאש לרגעים ספורים, עד שמתחילים לראות סימנים מוקדמים של רתיחה.

רגע לפני שהמים עולים, מורידים מהאש ומוזגים לספלונים. ועכשיו לוריאציות: במקום להמתיק את המים, מכניסים קוביית סוכר לפה ולוגמים את הקפה. לקפה ערבי (קהווה) מוסיפים מעט הל טחון לפני רתיחת המים. לקפה תימני מוסיפים טיפת ג’ינג’ר טחון לפני רתיחת המים. לקפה אלג’ירי מוסיפים כמה טיפות של מי ורדים אחרי הרתיחה ואילו לקפה טוניסאי מוסיפים כמה טיפות של תפרחת תפוזים אחרי הרתיחה ולא מוסיפים סוכר.

בכלל, אם גם אתם מאלה שזקוקים לקפה גלשו לאתר www.ineedcoffee.com. תוכלו ללמוד על הקשר בין לחץ דם לבין קפה, על קפאין ודיאטה ועל ההיבטים הפסיכולוגיים והפיזילוגיים של המשקה השחור והחזק הזה. ואם מתחשק לכם בקפיצה חדה לעבור לצד המצחיק של החיים גלשו למגזין הווירטואלי www.tmcm.com מגזין וירטואלי ששמו “יותר מדי קפה, בן אדם”, עם הרבה מאוד הומור ואיורים נפלאים. מומלץ!
100_id=3026_01.jpg
עזים עליזות באתיופיה
הכל התחיל, על פי האגדה, בעזים שקיפצו להן באופן מוגזם בהרי אתיופיה לאחר שטעמו מפירות שיח הקפה וגילו את נפלאותיו. הרועים חששו שהפירות האדומים הם מתנת השטן. הם הושלכו למדורה, ולהפתעת כולם העלו ניחוח נפלא. הפולים הוצאו מן האש, ולאחר שנכתשו ובושלו, התקבל משקה חריף וטעים.

עולי רגל מוסלמים לקחו עימם לנדודיהם את שיח הקפה מאתיופיה לתימן ומשם לחצי האי ערב. כוהני הדת המוסלמים הטילו עונשים ואיסורים על שתיית קפה ועל יצוא זרעי הקפה, אך ללא הועיל. זה היה רק עניין של זמן עד שהקפה הגיע לאירופה: ב-1680 נפתח בית הקפה הוינאי הראשון, על גדות הדנובה.

באנגליה, למשל, בעקבות לחץ שהפעילה שדולת היין והשיכר על האצולה, הופעלו גזירות קשות על שתיית “משקה הממזרים השחור”. בזכות שתיל בודד שהעניק המלך לואי ה-14 במתנה לאחד מקציניו, הגיע הקפה להאיטי, משם נדד לברזיל, שהיא כיום יצרנית הקפה הגדולה בעולם. האתר www.coffeeresearch.com מספק הרבה מאוד מידע מעניין על קפה מכל זווית אפשרית: הסטוריה, בוטניקה, הכנה, מסחר ועוד ועוד ויש גם קישורים למקורות מידע נוספים. עוד על ההסטוריה של הקפה, על צורות הגידול השונות, על המסחר בקפה ואפילו על מאגים אפשר ללמוד באתר www.surfcitycoffee.com

לכל קפה מאג משלו
רוצים לדעת מה קרה לנו בשנים האחרונות? הציצו בספל הקפה של מר ישראלי. מה שהיה פעם אבקת נס קפה פלוס שניים סוכר בכוס פשוטה, הפך לפולחן כמעט. פתאום לכל אחד הקפה האהוב עליו בספל המועדף שלו. לוואצה היא אחת מחברות הקפה המובילות בעולם ובהחלט מומלץ לבקר באתר הבית שלה: www.cafelavazza.co.il .

ארומה של קפה עולה מן האתר המיוחד הכולל מגזין קפה מרתק בו ניתן לקרוא בין השאר על סגולותיו הבריאותיות של המשקה ותרומתו לשיפור הזכרון ולמלחמה בכאבי הראש וכמובן גם על אמנות הכנת הקפה.

180_id=3026_03.jpg

את הקפה מכינים מפולים של שני זנים שתורבתו בידי האדם: קופאה ערביקה וקופאה רובוסטה. מוצאו של קופאה ערביקה הוא באתיופיה. זהו זן בעל פולים קשים יותר, שטעמו וניחוחו עשירים יותר. כ-75 אחוז מהקפה הנמכר בעולם עשוי מפולי ערביקה, הגדלים בעיקר במרכז דרום אמריקה ובאמריקה הלטינית. מוצאו של קופאה רובוסטה בקונגו, וכיום מגדלים אותו בעיקר בחוף השנהב, באוגנדה, בברזיל ובדרום מזרח אסיה. עצי הקפה מתנשאים לגובה של עד 12 מטר, תוחלת חייהם שלהם היא כ-50 שנה בקירוב.

פרי הקפה דומה לדובדבן וצומח באשכולות והוא הולך ומאדים ככל שהוא מבשיל. מועד הקטיף משתנה מאיזור לאיזור. אגב, בג’מייקה, שבה מיוצר “ההר הכחול”, הקפה היקר ביותר בעולם, מבשרים העטלפים, העטים על המטעים, על תחילת הקטיף. הקפה הוא אחד החומרים המורכבים ביותר בטבע. לפני הקלייה הוא מכיל כ-200 רכיבים ולאחריה כ-1,000 חומרים ותרכובות שונות. זמן הקלייה נמשך בין שש ל-18 דקות. בטמפרטורה של 204 מעלות צלזיוס מתבקעים הפולים ונפתחים. במרבית סוגי הקפה משתמשים בתערובות המורכבות מזנים שונים של משפחת הרובוסטה ומשפחת הערביקה. הרכב התערובות נשמר בסודיות.

רגע של אספרסו
על הגל הזה של סגנון חיים עכשווי ונהנתני תפסה תרבות בתי הקפה תאוצה. פעם, מי שרצה לשתות אספרסו היה צריך לארגן טיול לבית הקפה הפינתי ברומא וללגום אספרסו בעמידה. עכשיו, רק צריך לגשת לאחד מבתי הקפה שבכל פינת הרחוב ולהזמין את הקפה האהוב עליו או לגלוש לאתר www.espressocoffeeshop.com ולהתרשם ממגוון עצום של מכונות אספרסו מכל סוג.

180_id=3026_02.jpg

אז מה זה בכלל אספרסו, למשל? הנה כמה עובדות מעניינות: האספרסו הומצא באיטליה בתחילת המאה ה-20. הוא מורכב משמני הקפה, ללא תוספת מים, ובתוכו יש עד 1,200 חומרי טעם וריח. הוא יוצא מן המכונה בטמפרטורה של 70 מעלות צלזיוס, אורך החיים שלו הוא קצר, כשתי דקות בלבד. שכבת ה”קרמה” היא הקצף צהוב-חום, שמעיד על איכות הקפה. חשוב לא למלא יותר מחצי כוס אספרסו, כי מעבר לכמות זו אין יותר שמן בקפה ומתחיל להשתחרר קפאין. רבים ממהישראלים לא שותים אספרסו “נקי”, אלא מוסיפים לו חלב, והכוונה לקפה “הפוך”. 1/3 קפה, 1/3 חלב, 1/3 קצף.

איך זה מצליח? שאל כל בעל מכונת קפה ביתית. באתר הבית המרשים של חברת נספרסו אפשר לצפות במגוון מכונות קפה ביתיות ובכל סוגי הקפסולות שמציע החברה www.nespresso.com.

הנה הטיפים: כדי שה”הפוך” יהיה איכותי עם קצף מדהים, חשוב לשמור על שלושה כללים והחשוב בהם הוא שהחלב לא ירתח. מקציפים את החלב עד שאי אפשר לגעת בכלי בגלל החום, סופרים שלוש שניות ומפסיקים. כלל שני: שומרים תמיד את קצה זרבובית הקיטור בקצה החלב. כשהחלב עולה, מורידים את הכלי כלפי מטה. כלל שלישי: מומלץ להקציף את החלב בכלי מתכת.

באתר של אופיר גפקוביץ, תרבות הקפה מהאתרים החשובים ברשת הישראלית תוכלו למצוא טיפים להכנת קפה, סוגי הקפה, זנים ומשקאות קפה. לחצו כאן ל”תרבות הקפה”

ולסיום, אם יש לכם עוד כמה שאלות קטנות, קחו עוד לגימה קטנה של הוט-שוט (1/3 כוס אספרסו, מוסיפים 1/3 כוס שמנת מתוקה 1/3 שוט ויסקי או אייריש קרם ) וגלשו לאתר www.coffeefaq.com שיספק לכם, מענה חם וחזק על כל שאלה שלא חלמתם עליה בעולם הקפה.

* מובא מתוך הבית שלנו שיכול להיות גם שלכם – לחצו והיכנסו לאתר הבית של אינטרנט זהב

Exit mobile version