מתכונים כאן ישראל

אורז דביק + מנגו | שרי שפילמן הכוהנת הבאה לאוכל תאילנדי

שרי שפילמן, הכוהנת הבאה של האוכל התאילנדי בארץ ישראל | רקע: אורז דביק עם מנגו | עיבוד צילום: שולי סונגו

שרי שפילמן

תכירו את הכוהנת הבאה של האוכל התאילנדי בארץ הקודש ישראל, העונה לשם; שרי שפילמן, תושבת פתח תקווה מהעיר כפר סבא. היא מספרת, כי; “המטבח התאילנדי (מדגישה; קולינריה תאילנדית) שכה אהוב עלי, שלח אותי אל שהייה בת כחצי שנה בעיר בנגקוק, תאילנד, בה למדתי ‘קולינריה תאילנדית’ הכוללת היסטוריה, גאוגרפיה, מנהגים, מסורת ועוד.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או בטוויטר.

הגב’ שפילמן, ממשיכה ומספרת, כי; “החלטתי לשתף את חברי ב-פייסבוק | תאילנד במטבח של שרי Sari’s Kitchen ברזי האוכל התאילנדי, על מרכיביו השונים מתוך תקווה שיוכלו ויאכלו לספוג מעט מתרבות אוכל שונה מגוונת ומרתקת.

שרי שפילמן, הכוהנת הבאה של האוכל התאילנדי בארץ

אורז דביק עם מנגו (khao niew, Ma-muang) מנה מאד אהובה ופופולרית בקרב המטיילים בתאילנד גן עדן קולינרי. האורז הדביק, גדל בצפון תאילנד ועתיק יומין בפרט באזור איסן ו-לאוס, האורז הדביק, משמש במגוון מתכונים ממותקים וגם אחרים.

אין ספק שהמטבח התאילנדי נחשב למעצמה קולינרית מגוונת, אליה מתחברים הישראלים מיד בשל זמינות חומרי גלם אותן ניתן כיום להשיג בכל סופרמרקט ליד ביתכם”.

אורז דביק עם מנגו | מתכון טרי של “תאילנד במטבח של שרי Sari’s Kitchen

 מצרכים;

◄ שלב 1;

רוטב לערבוב באורז המבושל

◄ שלב 2;

רוטב סמיך למנה בצלחת ההגשה

◄ אופן הכנת אורז דביק, 3 אפשרויות לבחירה;

  1. הדרך המסורתית כפי שתראו בתמונות
  2. בכלי אידוי חשמלי
  3. בישול במיקרוגל כ-10 דקות

יש לשטוף את האורז היטב להוצאת העמילן ולסנן נוזלים. להכניס לסיר ובו מים רותחים ולאדות בתוך סלסלת קש או בכלי שתבחרו.

◄כאשר האורז מוכן;

יש להכניס את רוטב שלב 1 לוודא שהוא חם
אל הסיר עם האורז ולערבב היטב
לכסות את האורז עם המכסה
להמתין כ 30 דקות כדי שהרוטב ייספג היטב באורז

◄ כעת;
לחתוך מנגו בשל ( עדיף זן מאיה)
לרצועות או קוביות

◄ הגשה;

בתאבון!

◄קבלו גם מתכון מצולם של שרי שפילמן, הכנת ‘עוף מוקפץ עם אגוזי קשיו’ מתכון תאילנדי.

Exit mobile version