
מרק עדשים כתומות
ימי החורף בפתח ומביאים עמם את הקור והרצון לאכול משהו חם ומזין לגוף ולנפש. המרק ידוע כמזון מנחם ובריא העוזר להעביר את ימי הקור הגשומים. רשת קפה גרג, מגישה מתכון מרק עדשים חם ומזין. העדשים משמשות להכנת מגוון מאכלים החל מסלטים, מרקים (מרק עדשים) ונזידים ועד קציצות. תבשיל עדשים נפוץ הוא ה"דאל" ההודי, המוכן לרוב מעדשים צהובות, עגבניות, בצל וזרעי כוסברה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’מתכונים כאן ישראל' | אתר המתכונים של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מנות 6 מנות
מרכיבים
- 250 גרם תפו"א חתוך לקוביות גסות
- 100 גרם בצל סגול חתוך גס
- 150 גרם גזר חתוך גס
- 3 יחידות שיני שום
- 150 גרם עדשים כתומות
- 1.5 ליטר מים
- מלח וכמון לפי הטעם
הוראות
- מתחילים עם טיגון קל של הבצל לאחר 4 דקות מוסיפים את תפו"א השום והגזר ל3 דקות נוספות מוסיפים את המים והעדשים ומבשלים חצי שעה, מתבלים במלח וכמון (בכמה שלבים) מבשלים עד שכל המרכיבים רכים וטוחנים
הערות למתכון
מוגש באדיבות רשת קפה גרג