
הגשם שבחוץ נותן לנו הזדמנות להתענג כמו שצריך על המשקה הקלאסי של החורף – התה. ואין משהו שיותר ראוי להיות מוגש לצדו מאשר סקונס (Scone) שהן; לחמניות חמאה אנגליות, רגע לפני שהעונה הקרה מסתיימת והאביב כבר בא ונוקש באופן רשמי עכשיו אני, כי ההוא הלך.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’מתכונים כאן ישראל | אתר המתכונים של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מחלקת התזונה של המותג Teka, יודעת לספר, כי הלחמנית מתוקה (הסקונס, בלשון יחיד) הן לחמניות מלוחות או לחמניות מתוקות מן ה-מטבח האנגלי וה-מטבח הסקוטי. על פי ויקיפדיה, הן נאפות מחיטה, שעורה או שיבולת שועל, בדרך כלל עם אבקת אפייה או מתפיח אחר.
על פי מילון מרים ובסטר (מילון וֶבּסטֶר באנגלית; Webster’s Dictionary או, כפי שהוא נקרא מאז 1982, מילון מריאם-ובסטר באנגלית: Merriam-Webster’s Dictionary, הנו סדרת מילונים שראו אור החל מן המילון אותו פרסם נוח ובסטר בראשית המאה ה-19) ייתכן, כי מקור השם; scone במילה ההולנדית “schoonbrood” (לחם לבן), המורכבת מ-schoon (טהור, נקי) ומ-brood (לחם).
בארצות הברית השם; “סקונס” מתייחס לגרסאות המתוקות של המאפה, בעוד הגרסאות המלוחות מכונות “ביסקט“. בקנדה, מכנים את כל הסוגים; “ביסקט”
סקונס חורפיים ליד התה - המלכה אליזבת מאשרת
מרכיבים
- 300 גרם קמח חיטה מלאה או קמח רגיל,
- 110 גרם סוכר לבן או חום,
- 8 גרם אבקת אפייה,
- 2 גרם מלח,
- 110 גרם מיץ תפוזים,
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת חדר,
- 75 גרם פטל (טרי או קפוא),
- 4 גרם אבקת ג'ינג'ר,
- 60 גרם אבקת סוכר.
- קליפות הדרים מסוכרות (אופציונלי),
- גרידה מתפוז אחד,
הוראות
- ערבבו את כל הרכיבים היבשים בקערה. הוסיפו את החמאה וערבבו ביד ליצירת תערובת פירורים, הוסיפו את מיץ התפוזים ואת הגרידה וערבבו היטב. הוסיפו פטל ואת קליפות ההדרים וערבבו בזהירות. רדדו את הבצק וחתכו אותו לצורות של משולשים.סדרו את בצק המשולשים בתבנית עם נייר אפייה ואפו אותם למשך 18-20 דקות בטמפרטורה של 175 מעלות.
הערות למתכון
המתכון הובא באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.