מרקים
מרק עגבניות ובצל קר או חם
מרכיבים
(6 – 4 מנות)
זמן הכנה: 15 – 10 דק’
זמן בישול: 40 דקות
החומרים:
5 – כוסות מים (או יותר אם צריך לדילול)
1 ק”ג עגבניות אדומות בשלות
קלופות ומגורענות חתוכות לקוביות (כ- 6 – 5 עגבניות גדולות)
1 בצל גדול קצוץ דק
1 גזר גדול קצוץ דק
2 עלי דפנה
2 ענפי טימין טרי או 1 כפית טימין יבש
1 כפית קליפת לימון מגוררת
קורט סוכר, מלח, פלפל שחור, אורגנו ו- 2 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
2 כפות שמן זית
1 כף קמח רגיל
1-¾ כוס מיץ תפוזים טבעי מסונן
להגשה:
מעט קליפת תפוז מגוררת, אורגנו פלפל שחור גרוס
ושמנת – קרם פרש בארוחה חלבית.
אופן הכנה:
1. מביאים לרתיחה בסיר כבד: 3 כוסות מים, העגבניות, הבצל, הגזר, התבלינים הירוקים וקליפת הלימון. מנמיכים הלהבה ומבעבעים בסיר מכוסה כ- 30 דקות.
2 . מסירים את עלה הדפנה והטימין הטרי.
3. בסיר קטן מחממים את השמן ומבליעים בו את הקמח, עד שנהיה זהוב מבעבעים כ- 2 דקות ומצננים מעט.
4. באיטיות ותוך טריפה במטרפת יד קטנה, יוצקים מנוזלי המרק, עד קבלת בלילה חלקה – מבעבעים 3 – 2 דקות.
5. מבליעים הבלילה בסיר המרק, תוך ערבוב ומבעבעים 5 דקות.
6. טוחנים הכל בבלנדר ידני היטב.
7. מוסיפים למרק את מיץ התפוזים והתבלינים\ על פי הטעם.
מגישים חם או מקורר היטב, עם או בלי שמנת.
הערה: ניתן להפוך בקלות מרק זה למשקה אפטרטיף צונן, על –ידי דילולו והוספת מעט וודקה למרק המצונן, ההגשה בכוסות משקה עם גבעול סלרי צעיר ופלפל שחור גרוס.
ירקות משתתפים: בצל יבש עגבנייה גזר
מועצת הירקות