מתכונים כאן ישראל

מרק בצל

מרק בצל, שכולו בריאות וחיסון מן הטבע לכל צורת התקררות שלא תהיה תנסו ותהנו. בריאות ובתיאבון.
מרק בצל
במועצת הירקות מבשרים כי החורף כבר כאן ומבשר על תחילתה של עונת תקתוקים חדשה. אין יותר טבעי מלהתפנק בבית ולתקתק תוך דקות, מרק אמיתי ונפלא מירקות טריים.

430_bazall_06.jpg

מרכיבים:

(8 – 6 מנות)

זמן הכנה: 12 דקות
זמן בישול: 35 דקות

2 כפות שמן זית
1 כף סוכר שטוחה
750 גרם בצלים קלופים ופרוסים לטבעות דקות (5 בצלים גדולים)
1 כוס יין לבן יבש
7 – 6 כוסות מרק זך פרווה
מלח, פלפל שחור

להגשה:

1 שן שום חצויה
8 – 6 פרוסות בגט מיובשות לצנימים בתנור
כמה טיפות שמן זית
גבינה צהובה מגוררת – בארוחה חלבית

אופן הכנה:

1. בסיר בשטוח ממיסים שמן זית וסוכר ומבשלים את הבצל תוך עירבוב על אש נמוכה מאוד בסיר מכוסה (כ- 20 דקות).

2. מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית בסיר לא מכוסה, עד שמרבית הנוזל מתאדה.

3. מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ- 10 דקות על אש נמוכה. מתקנים התיבול.

4. להגשה חלבית: יוצקים את המרק למנות אישיות מניחים במרכז כל צלחת בגט קלוי מרוח בשום. בוזקים גבינה צהובה מגוררת ומכניסים מספר דקות מתחת לגריל עד שהגבינה נמסה וזהובה ומגישים מיד.

המתכון מובא מאתר מועצת הירקות

עוד על הבצל:

מחקר: שתיית מיץ בצל מונעת התקפי לב

חוקרים יפנים פיתחו בצל “אל דמע”

הבצל – שם ירקות רבים בצל

Exit mobile version