עוגת הקפה קלה מאוד להכנה והסיכוי להגיע למצב בו קיים “פישול” כזה או אחר, הוא אפסי ■ “הקוניאק היהודי”, מוסיף לעוגת הקפה מימד נוסף ועשיר במיוחד.
עוגת קפה מעוררת במיוחד – ממטבחה של רבקה פדלון מנתניה
פולי הקפה הגיעו לאירופה מאמריקה לפני כמה מאות שנים. מאז הם התפשטו בכל העולם והפכו למשקה הרשמי לפקיחת עיניים בזכות הקפאין. העוגה המוצעת כאן משלבת את יתרונות הקפאין והארומה המיוחדת, לצד שימוש באגוזי פקאן טחונים התורמים רבות לטעם ולטקסטורה הכללית.
עוגת הקפה קלה מאוד להכנה והסיכוי להגיע למצב בו קיים “פישול” כזה או אחר, הוא אפסי. השימוש הקל בברנדי, או בכינויו השני “הקוניאק היהודי”, מוסיף לעוגת הקפה מימד נוסף ועשיר במיוחד.
ככלל, שימוש באלכוהול בעוגות בכמות מעודנת וקטנה, והדגש הוא על כמות קטנה, תורמת רבות לארומה בכלל ולהפיכת העוגה לרטובה יותר.
חומרים;
תבנית עגולה מס’ 26
4 ביצים
1.5 כוס סוכר חום
1 מיכל שמנת חמוצה
1/2 כוס קפה אספרסו
1/4 כוס ברנדי
1/2 כוס אגוזי פקאן טחונים
2 כפיות תמצית וניל
250 ג’ חמאה מומסת
2 כוסות + 2 כפות קמח תופח
אופן ההכנה;
עוגת קפה. אילוסטרציה.
להקציף במיקסר את הביצים עם הסוכר ותמצית הווניל.
להמשיך ולערבל את החמאה המומסת, השמנת, הקפה והברנדי ולהוסיף לאחר מכן את הקמח והאגוזים הטחונים, בערבול איטי, עד לקבלת תערובת אחידה.
את התערובת שנוצרה יש לצקת לתוך התבנית העגולה, שאותה יש להכניס, ל-50 דקות לתנור שחומם מראש בטמפרטורה בינונית (180 מעלות).