לניוקי גרסאות רבות המשפיעות על טעמם, יותר מאשר מתכון זוהי טכניקת ההכנה שמייחדת כל מתכון ניוקי בפני עצמו.
מתכון ניוקי תפוחי אדמה. אופן ההכנה
לניוקי, גרסאות רבות יש הדוגלים בהכנתם מתפוחי אדמה “ישנים” כדי לקבל בצק ניוקי “יבש” יש הגורסים, כי רצוי שתפוחי האדמה יהיו “חדשים”… יש המבשלים את תפוחי האדמה במים ומסננים ואחרים יעדיפו לאפות את תפוחי האדמה כדי להשיג את אפקט ה”יובש”. יש המוסיפים ביצים ויש הנמנעים. מומלץ לאפות את תפוחי האדמה על מצע מלח גס. המלח גורם לחום להתפזר באופן שווה 360 מעלות ולאפות את תפוחי האדמה באופן אחיד וגם הטעם המתקבל שונה ומיוחד. את המלח אפשר לאחסן בצנצנת ולהשתמש בו עוד ועוד כמצע אפיה.
החומרים:
6 תפוחי אדמה גדולים
כוס אחת קמח לבן
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
אופן ההכנה:
קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם עד שהם מתרככים. מסננים את המים ומניחים להתקרר.
מועכים את תפוחי האדמה בכף מעץ. מוסיפים את שמן הזית והמלח. כאשר נוצרה מחית ללא גושים, מוסיפים לאט את הקמח עד שנוצר בצק רך.
מניחים את הבצק בצד כשעה. תולשים חתיכות קטנות מן הבצק ויוצרים מהן אצבעות באורך של כ-2 ס”מ. חורים סימנים בעזרת מזלג. אפשר ליצור גלילים של הבצק, לחרוץ בעזרת מזלג ולחתוך לחתיכות באורך של כ-2 סנטימטר.
מבשלים את הניוקי במים רותחים. עד שהם צפים.
על בצק הניוקי הבסיסי אפשר לבנות גרסאות רבות ושונות איש איש לפי טעמו.
על בצק הניוקי הבסיסי המוגש כאן אפשר לבנות גרסאות רבות ושונות איש איש לפי טעמו וכיד דמיונו.
לדוגמא אפשר להחליף תפוח אדמה אחד בבטטה, אפשר להוסיף אגוזי מלך טחונים לבצק, אפשר לתבל בתבלינים שונים כגון, פפריקה, זעתר ועוד…
להגשה אפשר לגוון מספר רטבים; רוטבי שמנת למיניהם, כמו; גבינת גורגונזולה, או שמנת וחלמונים, או שמנת וקליפת לימון.
אפשר גם עם רוטבי עגבניות חלקים ואפשר…
עוד גירסה טעימה להגשה
המצרכים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
1 קופסא פיטריות חתוכות
שמן לטיגון
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
במחבת רחבה לטגן את הבצל עד שמזהיב, להוסיף ת הפטריות מסוננות לטגן קלות לטבל במלח ופלפל, להמשיך לטגן עוד כ-5 דקות נוספות.
להוריד מהאש ולצקת על הניוקי.
אפשר לבשל רק חלק מכל כמות הניוקי שנתקבלה ואת היתר להקפיא כשהם ארוזים. לפעם הבאה אין צורך להפשיר לפני ההרתחה. להכניס למי מלח רותחים ולבשל.