דג בעל, בשר עדין וטעם עשיר. הוא זוכה להערכה רבה אצל טבחים “מקצועיים”, כי בשרו עסיסי ועצמותיו מעטות וקלות להסרה. הוא מתאים להגשה כתבשיל אנין-טעם: צלוי, מטוגן, או אפוי. שימושו המסורתי באזור הים התיכון הוא בתבשילים כמו בויאביס וקוסקוס.
החומרים:
4 דגי דניס
2 כרישות
8 שיני שום קלופות שלמות
4 בצלים ירוקים
4 ענפי סלרי אמריקאי
50 גרם חמאה
1.5 כוס יין לבן יבש
1 טימין
פלפל שחור גרוס
מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-220 מעלות מניחים את כל החומרים במגש התנור ומסדרים את הדגים מעל ומכסים בנייר כסף.
לאפות כ-25 דקות להוציא מהתנור להגיש על צלחת ולצקת את הרוטב והירקות מעל כל דג.
דג בעל, בשר עדין וטעם עשיר. הוא זוכה להערכה רבה אצל טבחים “מקצועיים”, כי בשרו עסיסי ועצמותיו מעטות וקלות להסרה. הוא מתאים להגשה כתבשיל אנין-טעם: צלוי, מטוגן, או אפוי. שימושו המסורתי באזור הים התיכון, הוא בתבשילים כמו בויאביס וקוסקוס.
מוגש באדיבות אתר נש”ר, בשיתוף טיראן מערכות מזון.