מנת מרק מרהיבה להגשה. המרק משופע בסוגים רבים של ירקות, עשבי תיבול ופסטה, ארוחה מלאה משביעה לימי החורף הקרירים.
430_marak_yerkot_id=745_01.jpg
(4-6 מנות)
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 30 דקות
מצרכים
3 עגבניות גדולות (כ-500 גרם) בשלות, קלופות וללא גרעינים חתוכות לקוביות
½ – 1 כוס גרגירי תירס
½ –1 כוס פרחי ברוקולי
½ – 1 כוס פרחי כרובית
½ כוס פרוסות גבעולי סלרי
½ כוס קוביות גזר
4-6 כוסות מים ואבקת מרק בטעם זך
צרור עשבי תבלין: פטרוזיליה, גבעול סלרי ושמיר
1 קופסת שעועית לבנה משומרת ומסוננת (כ- 250 גרם לאחר הסינון)
1 כוס פסטה קטנה יבשה
מלח
פלפל שחור
להגשה:
תערובת של עלי בזיליקום קצוצים, כמה טיפות שמן זית ושום כתוש
אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק שמים את כל הירקות הטריים, יוצקים את המרק ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את צרור עשבי התבלין, מתבלים, מכסים ומרתחים במשך כ-15 דקות.
2. מוסיפים את השעועית המסוננת והפסטה ומערבבים בעדינות. אם יש צורך, מוסיפים נוזלים. ממשיכים לבשל עד שהפסטה מוכנה (10 – 15 דקות).
3. מוציאים את עשבי התבלין, מתקנים את התיבול לפי הטעם ומגישים עם תערובת הבזיליקום ולחם טרי.
לבריאות.
המתכון מובא מאתר מועצת הירקות