מתכונים כאן ישראל

מרק חצילים ועדשים לסתיו של השף יגאל יגאלי

השף יגאל יגאלי מגיש לגולשי אתר כאן נעים, מתכון מרק חצילים ועדשים לסתיו ◄ העדשים מכילים מרכיבים רבים החשובים לבריאותינו, בתוספת עם דגנים הם מצטרפים ל”חלבון מושלם”. למשל, צרוף אורז עם עדשים, יכול לשמש כתחליף לצריכת בשר. הרכיבים התזונתיים החשובים בעדשים אינם נהרסים גם לאחר בישול.
מרק חצילים ועדשים לסתיו של השף יגאל יגאלי
מרק חצילים ועדשים לסתיו של השף יגאל יגאלי

רגע לפני הכנת המתכון הפשוט והקל הזה, כדאי לדעת על שני המרכיבים השולטים במרק המוצע, כי; צריכת חצילים בתפריט היומי מורידה את רמת הכולסטרול בדם ומקטינה את נזקי המאכלים השומניים.

העדשים מכילים מרכיבים רבים החשובים לבריאותינו, בתוספת עם דגנים הם מצטרפים ל”חלבון מושלם”. למשל, צרוף אורז עם עדשים, יכול לשמש כתחליף לצריכת בשר. הרכיבים התזונתיים החשובים בעדשים אינם נהרסים גם לאחר בישול.

מרכיבים:

2 חצילים בגודל בינוני
2 קישוא זוקיני
2 בצל ירוק
2 גזר
3 שיני שום
1.5 כוסות עדשים חומים
0.5 כוס גריסים
1/4 כוס שמן זית

חצילים על אש

אופן ההכנה:

קולים את החצילים על אש גלויה ואת הקישואים פרוסות על מחבת.

מחממים בסיר שמן זית מוסיפים בצל וגזר פרוסות דקות, ומאדים, מוסיפים קישוא וחציל תוך ערבוב. נוזל עוף 1.5 ליטר.

מוסיפים עדשים וגריסים שטופים מתבלים שום פלפל לבן ופפריקה. בישול כ-שעה על אש נמוכה.

טיפים לחצילים:

הקפידו לקנות פירות צעירים, טעמם טוב במיוחד. שימו לב, בעת הקנייה שהפרי יהיה חלק, כהה ומוצק למגע.

קודם לבישול/טיגון החציל, יש לפרוס את החציל ולפזר מלח.

הניחו במסננת ותנו למיץ להתנקז.

לאחר כ-30 דקות שטפו את החצילים ויבשו היטב. החציל יהיה פחות מר ויספוג פחות שמן בטיגון.

Exit mobile version