את הקייג’ן שהוא תערובת התבלינים, אפשר לקנות מוכן אבל קל מאוד להכין לבד.
PASTORAL_Kfar Blum_t180_id=4102_01.jpg
החומרים:
4 דגי דניס מפולטים או שלמים,
½ כוס שמן זית,
½ כוס יין פורט או שרי,
4 כפות תבלין קייג’ן לדג.
להכנת תערובת קייג’ן
1 כף פפריקה מתוקה
½2 כפיות מלח
1 כפית אבקת בצל
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה חריפה (רצוי קאיין- cayenne)
3/4 כפית פלפל לבן
3/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית טימין יבש
1/2 כפית אורגנו יבש
מערבבים את כל החומרים. ניתן להגדיל את הכמויות ולשמור בכלי אטום.
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לטמפרטורה של 200-220 מעלות במצב גריל, מכינים תערובת מהשמן, היין והקייג’ן;
משרים את הדגים בתערובת, מניחים רשת על תבנית ריקה ומניחים את הדגים עליה, מכניסים לתנור וצולים כ-18-20 דקות – לדג שלם דרוש זמן הכנה מעט ארוך יותר.
מומלץ להגיש עם תפו”א אפוי בנייר כסף, תירס קלוי, שיפודי ירקות.
_________
דגי הבריכות והחקלאות הימית המאושרים למאכל ונמצאים תחת פיקוח וטרינרי של משרד החקלאות מסומנים בסמל “הדג המאושר”.
מתכונים באדיבות ארגון מגדלי הדגים בישראל.