נסו תבשיל סלמון זה לארוחת בוקר מאוחרת של יום החג, במקום הסלמון הצפוי עם גבינת השמנת, אבל אל תוותרו על הבייגל לצידו של הדג.
המצרכים:
(ל-6 מנות)
350 גרם פילטים סלמון טרי.
2 כפות מיץ לימון טרי.
2 כוסות מים קרים.
2-3 תפוחי אדמה.
6 כפות חמאה מומסת.
3/4 כוס רצועות דקות פלפל צהוב.
3/4 כוס רצועות דקות פלפל אדום.
3/4 כוס בצל קצוץ.
3/4 כוס רצועות דקות כרישה רק החלק הלבן.
1/2 כפית טימין קצוץ.
1/2 כפית רוזמרין טחון.
1/2 כפית טרגון טחון.
1 כף פטרוזיליה קצוצה.
1 כף חמאה לא מלוחה.
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
קליפת לימון לקישוט.
אופן ההכנה:
הסירי את העור מהסלמון, חתכי את הדג ל-12 חתיכות, תבלי במלח ופלפל והכניסי למקרר לצינון.
ערבבי את מיץ הלימון והמים בקערה גדולה, קלפי וחתכי את תפוחי האדמה והכניסי אותם לתוך קערת המים והלימון, קרוב לזמן הטיגון נגבי וסחטי נוזלים מיותרים מתפוחי האדמה. במחבת גדולה חממי את החמאה, פזרי את תפוחי האדמה וטגני עד שישחימו, הוציאי מהמחבת ושמרי בצד תוך שמירה על חום התפו”א.
שפכי את כל החמאה למעט כף אחת מהמחבת, הוסיפי את הבצל, רצועות הפלפל והכרישה, טגני את כל הירקות בין 3 ל-4 דקות עד שהתרככו. הוסיפי את עשבי התיבול, תפוחי האדמה מלח ופלפל לפי הטעם וערבבי הכל יחד. שמרי על חמימות התערובת.
המיסי את החמאה במחבת על אש גבוהה, וטגני את רצועות הסלמון עד לגוון זהוב-שחום (2 דקות לערך), אל תניחי לרצועות הסלמון לגעת אחת בשנייה כדי לקבל השחמה מלאה של הדג.
הפכי את הסלמון והוסיפי את תערובת התפוחי אדמה למחבת, המשיכי לבשל עד שהדג יהי עשוי בין דקה לשתי דקות.
להגשה:
מיזגי את הירקות ב-6 צלחות מחוממות ומעל הניחי את הסלמון.
מאת;Judy Zeidler מתוך הספר; Master Chefs Cook Kosher