מתכונים כאן ישראל

עוגת לקח דבש דלת שומן

שלא כמו עוגות הדבש המסורתיות, גרסה דלת שומן זו אינה מתוקה מדי. למרות שהיא מכילה רק רבע מכמות השומן שיש ברוב עוגות הדבש, עדיין נותרת לחה וטעימה מאוד
עוגת לקח דבש דלת שומן
HoneyCake_t180x123k-n_01.JPG

אני מעדיפה אותה בתוספת שקדים, אל אלו מבינכם שאינם אוהבים שקדים או אגוזים יכולים להתעלם מהם ולא להוסיפם.

המצרכים:

6 כפות שמן קנולה
1/2 כוס מחית פירות (תפוח, שזיף,אגס או כל פרי לפי הטעם).
6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר.
1 כוס דבש.
1-1/2 כסות דחוסים סוכר חום.
3 כוסות (360 גרם) קמח לבן.
1 כפית סודה לשתיה.
1 כפית אבקת אפיה.
1/8 כפית מלח.
2 כפיות קינמון.
1 כפית אגוז מוסקט טחון.
1/2 כוס שקדים קצוצים.
1/2 כוס קפה מוכן בטמפרטורת החדר.
1/4 כוס שקדים פרוסים (לא חובה).

אופן ההכנה:

חממי את התנור ל350 מעלות פרנהייט, למרוח את התבניות בשמן ולבזוק גם קמח. (שתי תבניות מאורכות או אחת עגולה).

שימי בקערה עמוקה של המיקסר את השמן, מחית הפרי, חלבוני הביצים, הדבש והסוכר החום והקציפי במהירות בינונית כ-3 דקות.

בקערה נפרדת ערבבי את הקמח, אבקת סודה לשתיה, אבקת אפיה, מלח, קינמון, אגוז מוסקט והשקדים הקצוצים, ערבבי את כל המצרכים ביסודיות.

הוסיפי את תערובת הקמח והקפה המוכן לתערובת הסוכר שהכנת קודם לבחוש עד לקבלת עיסה אחידה. אין לבחוש יתר על המידה בחישת יתר תפגום במרקם העיסה.

שפכי את התערובת המוכנה לתוך התבניות ששומנו וקומחו מראש, לפי בחירתך יש לפזר את השקדים הפרוסים על פני העוגה. להכניס לתנור שחומם מראש למשך 55 עד 65 דקות תלוי בסוג התנור.

הניחי את העוגות להתקרר ולאחר מכן ארזי בנייר אלומיניום העוגות יכולות להחזיק מעמד 3 ימים בטמפרטורת החדר או שלושה חודשים בהקפאה.

כל פרוסת עוגה עם שקדים מכילה; 160 קלוריות

* מאת: Penny Wantuck Eisenberg, מתוך הספר:Light Jewish Holiday Desserts

Exit mobile version