מתכונים כאן ישראל

רוסטביף Roast beef עם עשבי תיבול

הניחוח, הניחוח המשגע שפותח את התאבון ומעורר את החשק להיכנס למטבח ולבשל משהו מיוחד, הצבע הירוק… שכולו טריות ובריאות, אין כמו עשבי תיבול טריים, טבעיים וירוקים, כדי להעשיר את התבשילים והסלטים ולשדרג כל מנה לרמה של גורמה…
רוסטביף  Roast beef עם עשבי תיבול
רוסטביף עם עשבי תיבול

רוסטביף (מאנגלית: Roast beef) או צלי בקר הוא נתח בשר בקר שנצלה בתנור. מקורו של הנתח הצלוי בגב הבקר, בדרך כלל סינטה ולחילופין פילה או שייטל. הוא נחתך לרצועות, ולכן ניתן להגישו גם בסנדוויץ’.

באנגליה ובאוסטרליה, הוא נחשב לאחד המאכלים המסורתיים בארוחות יום ראשון. חוקרים מטעם מוזיאון לונדון טוענים, כי החיילים הרומאים הם שהביאו את הרוסטביף לבריטניה, אך ככל הנראה הוא לא צבר פופולריות רבה לפני ימי הביניים. במהלך המאה ה-18 החל הרוסטביף לבסס את מעמדו כמאכל לאומי במדינה.

המחזאי הנרי פילדינג אף כתב ב-1731 את הבלדה הפטריוטית “הרוסטביף של אנגליה הישנה”, וב-1748 צייר האמן (אמנות) ויליאם הוגארת’, בהשראת הבלדה, את היצירה “O the Roast Beef of Old England”.

המצרכים:

נתח רוסטביף במשקל ½1 ק”ג בטמפרטורת החדר

לתערובת:

2 כפות חרדל
4 כפות שמן זית
4 כפות זעתר או אורגנו טרי קצוץ
2 כפות רוזמרין קצוץ
2 כפות תימין טרי קצוץ
2 כפות גרגרי פלפל גרוס
מלח

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 250 מעלות.

מניחים את הרוסטביף על רשת בתנור למשך 15 דקות. מערבבים את יתרת החומרים ומורחים את הרוסטביף בתערובת.

מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וצולים במשך 35 דקות נוספות.

מוציאים מהתנור ומשהים למשך 30 דקות.

טיפ:

בשביל הטעם והקלות, שווה שיהיה בבית זר עשבי תיבול לבשר המורכב מ; רוזמרין, תימין, זעתר ואורגנו (כ-3 גבעולים מכל סוג).

המידע על המושג רוסטביף מתוך ויקיפדיה

Exit mobile version