מתכונים כאן ישראל

סלט תירס

באמריקה הדרומית, מקום מוצאו ובמקסיקו, משמש התירס לייצור קמח, ממנו מייצרים טורטיות (Tortillas), עוגה דקה, המשמשת כלחם מקומי. קמח התירס מורכב בעיקר מעמילן רך. את התירס ניתן לאכול מבושל או קלוי.
סלט תירס

החומרים;

3 כוסות גרעיני תירס
1 מלפפון ירוק
1 מלפפון חמוץ
1 פלפל אדום
1 בצל קטן קצוץ
5 גבעולי שמיר קצוצים
15 זיתים שחורים
2 כפות שמן
כף מיץ לימון
חצי כפית חרדל (אפשרי)
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה;

קוצצים את כל הירקות ומעבירים לקערה. מוסיפים את התירס, השמיר והתבלינים. מערבבים היטב ומקררים.

טיפים לתירס;

כששערות התירס מתחילות להיות חומות, זה הזמן לקטיף.

בישול ארוך מדי יגרום אובדן סוכרים ואובדן טעמו המתוק. אין להוסיף מלח למי-הבישול. הגרעינים יתקשו כך!

בשלו את התירס, לאחר שהמים רתחו, דקה עד עשר דקות, בהתאם לקושיו.

לשיפור הטעם, הוסיפו למי-הבישול מעט סוכר ומעט חלב.

בחרו תירס, בעל קצה גבעול ירוק ועסיסי, דבר המעיד על טריותו.

הוסיפו למי הבישול עלי תירס ירוקים ושערותיו (זקנו).

שיטה נוספת לבישול התירס: הרתיחו את המים, כבו את האש והכניסו את התירס למים למשך 5 דקות.

הטיפים לתירס מובאים מתוך אתר גאמנון, המלצת המדור.

Exit mobile version