מתכונים כאן ישראל

ההכנה הקולינארית לקיץ!

עונת הקיץ עמוסה באירועים, המתקיימים בדרך כלל בערב, לאחר ש”סגרנו” את מעגל הקלוריות היומי שלנו. לקראת האירוע רצוי להמעיט באכילה במשך היום, כדי לאפשר לעצמנו לאכול בחופשיות.
ההכנה הקולינארית לקיץ!
שרה קטיעי-שטרן, מנהלת שירות הדיאטה בהלל יפה

שירות הדיאטה במרכז הרפואי הלל יפה, עוסק ביום-יום בהדרכה ובהכנת תוכניות תזונה לחולים ומנותחים, בהתאם למצבם הרפואי. לרגל הקיץ ובמסגרת השירות עם הפנים לקהילה, נותנת גב’ שרה קטיעי, מנהלת שירות הדיאטה בבית החולים, מספר עצות שיעזרו לנו לעבור את הקיץ בשלום.

בתקופת הקיץ רצוי לחלק את האוכל לכ-5-6 ארוחות קטנות ביום, מכיוון שתהליך העיכול של כל ארוחה (בין של מזון חם או קל), מעלה את חום הגוף. רצוי להקדים שתייה לארוחה, כדי למלא את הנפח שיש לנו בבטן ובכך להקדים את תחושת השובע.

את המנה הבשרית שאנו רגילים לאכול בצהרים, ניתן להחליף במנה קלה יותר ולאכול את המנה, חמה או קרה, בשעות הערב – אך לא פחות משעתיים לפני השינה.

הקיץ עשיר בפירות וירקות ויתרונם בערך הקלורי הנמוך שלהם, באופן יחסי. יתרון נוסף – תכולת נוגדי חמצון, שחשובים לנו בעיקר בקיץ, בגלל החשיפה לשמש (מגנים על עור הפנים, למשל).

חשובים לנו בעיקר בקיץ; הפירות והירקות האדומים וכתומים

הפירות ה”פעילים” בתחום זה הם הפירות והירקות האדומים וכתומים: גזר, תירס, עגבנייה, פלפל אדום, אבטיח ועוד. למרות הערך הקלורי הנמוך, יש להגביל את הכמויות.

בחופשת הקיץ, אנו מרבים לצאת לטיולים ופיקניקים. חשוב לדאוג לשתייה של לפחות 8 כוסות ביום ובימים חמים אף יותר, רצוי מים או משקה דיאט.

בעת הטיול חשוב, כמו בכל עונת הקיץ, לאכול מספר ארוחות קטנות במשך היום ולהקפיד על קירור המזון (בעיקר; חומוס, מיונז וביצים, שחשופים מאוד לקלקול).

עונת הקיץ גם עמוסה באירועים, המתקיימים בדרך כלל בערב, לאחר ש”סגרנו” את מעגל הקלוריות היומי שלנו. לקראת האירוע רצוי להמעיט באכילה במשך היום, כדי לאפשר לעצמנו לאכול בחופשיות. אך גם זאת במידה, כי אם מגיעים לאירוע רעבים, קיים חשש ש”נפצה” את עצמנו ויצא הרווח בהפסד.

שיהיה לכולנו קיץ נעים וטעים!

Exit mobile version