ספגטי מלנזנה בתרגום חופשי: עגבניות טריות, חציל, פלפל ועשבי תיבול
ספגטי מלנזנה
החומרים;
חצי חבילת ספגטי
1 חציל
1 בצל גדול
ראש שום
שמן זית לטיגון
3 כוסות עגבניות מרוסקות (או קופסת עגבניות מרוסקות – 800 גרם)
כוס עלי בזיליקום קצוצים
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
אופן ההכנה;
קולים את החציל בתנור מחומם לחום בינוני כעשרים דקות. מצננים, מקלפים, וחותכים את בשר החציל לקוביות.
בינתיים מבשלים את הספגטי בסיר מים, לפי הוראות היצרן, ומסננים.
קוצצים את הבצל ופורסים את את שיני השום לפרוסות. מטגנים בשמן זית במחבת עמוקה.
מוסיפים את קוביות החציל, ומערבבים. כשהירקות במחבת מוזהבים, מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום והתבלינים ומערבבים.
לאחר כחמש דקות מורידים מהאש. יוצקים רוטב על כל צלחת ספגטי ומגישים חם.
הערות;
לשיפור הערך התזונתי, מומלץ להשתמש בספגטי מחיטה מלאה
ניתן לוותר על שלב קליית החציל בתנור ובמקום זאת לטגן את קוביות החציל, אולם אז יש להשתמש בכמות גדולה מאוד של שמן.
__________
כל המתכונים בקטיגורייה זו, מבוססים על רכיבים מן הצומח בלבד. לנוחיות המתעניינים, מקוטלגים המתכונים הן לפי מהותם (סלטים, קינוחים, מאפים, וכו’), והן לפי מאכלי עדות ועמים. נשמח לקבל ולפרסם מתכונים נוספים!
המתכון פורסם לראשונה ב”זכויות בעלי-חיים השבוע”, שבועון אינטרנט לזכויות בעלי-חיים. להרשמה לשבועון לחצו כאן.