הלשון הינו שריר לא שומני. הוא מכיל הרבה ג`לטין ולכן נוצרת תחושה של שמנוניות בעת האכילה. סוג זה של בשר מתאים בעיקר לבישול ארוך מאוד.
Tongue beef_180x124_k-n_01.jpg
המצרכים;
(ל6 סועדים)
1 לשון עגל
1 ק”ג בטטה
1/2 ק”ג גזר
1 בצל גדול
2 שיני שום
1 גבעול סלרי
כף כורכום
כף פלפל אנגלי
5 עלי דפנה
כפית פפריקה מתוקה
פכית קארי
אופן ההכנה;
יש לבשל הלשון בסיר מים, במשך 3 שעות יחד עם הפלפל האנגלי, הכורכום, הפפריקה ועלי הדפנה. לאחר הבישול יש להוציא את הלשון, לשטוף אותה במים קרים ולקלף אותה ביד. (יש לשמור את מי הבישול בצד).
לאחר הקילוף יש לפרוס את הלשון לקוביות בגודל של כ-2 ס”מ.
חיתכו את הירקות לקוביות ואדו אותם, יחד עם הבצל במעט שמן(חשוב לא לטגן) הוסיפו את הלשון ואדו גם אותה.
לאחר מכן, יש להוסיף כ-3 כפות ממי הבישול של הלשון, ולהוסיף מים עד לכיסוי פני התבשיל.
להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כ-20 דקות. לתבל במלח, פלפל וקארי לפי הטעם.