בחרתי את המתכון הזה, היות שהוא דרך ניצול טובה של פירות ההדר בשיאם, ניתן לשמר את קליפות התפוזים זמן רב, הם מתאימים למשלוח המנות של פורים ואף כשי לפסח מפאת הכשרות.
Orange peel_t180k-n_11-3-05_01.jpg
קצת לפני שהאביב מגיע כשהפרדסים מתחילים להפיץ את הניחוח לכל הכוונים, קפצתי לפרדס לקטיף. תפוזים, מעבר לכך שכיום קיימים על מדפינו חודשים רבים מבעבר, הן תוספת מרעננת למנות שונות. קליפות התפוז ידועות בתכונותיהן האנטי-ויראליות ואנטי-דלקתיות, חומרי מעכבי חמצון ועוד, כך שערך מוסף תמיד טוב.
אני מוצאת את פירות ההדר מתאימים מאוד למנות אביביות; הוספה של מיץ וגרידה לרטבים, פילטים של הדרים מתאימים מאוד לסביצ’ה של דגי ים טריים, בסלטים ניתן להוסיפם גם כערך מוסף ססגוני.
ועל קינוחים טרם דיברתי.
אני מצרפת היום מתכון של קליפות תפוזים מסוכרות, אך ניתן להשתמש גם בפומלה או פומלית.
דווקא בחרתי את המתכון הזה, היות שהוא דרך ניצול טובה של פירות ההדר בשיאם, ניתן לשמר את קליפות התפוזים זמן רב, הם מתאימים למשלוח המנות של פורים ואף כשי לפסח מפאת הכשרות.
לילדים ואף למבוגרים, ניתן לשחק עם ציפויים שונים ובסך הכול, ההכנה אינה מסובכת.
קליפות תפוזים מסוכרות
Orange peel_180k-n_11-3-05_01.jpg
המצרכים;
7-8 תפוזים עם קליפה עבה, כ-1 ק”ג
1 ק”ג סוכר
1 כוס מים
1 כוס גראנד מרנייה או לימונצ’לו
סיר גדול עם תחתית עבה.
אופן ההכנה;
קולפים את התפוזים. משרים את הקליפות בקערה עם מים קרים למשך מס’ ימים, כדי שהמרירות תצא.
יש להחליף את המים מדי פעם. מרתיחים את הקליפות ומשהים שוב במים קרים כך כ-4 פעמים. מייבשים את הקליפות.
חותכים את הקליפות לרצועות דקות, שוקלים אותן, המשקל צריך להיות בערך קילו פחות או יותר.
שמים את הקליפות בסיר, שופכים עליהן קילו סוכר ומשהים את הסיר במקרר לכמה שעות. מוסיפים לקליפות את הנוזלים ומבשלים.
כשהמים רותחים, מקטינים את האש ומבשלים תוך בחישה מפעם לפעם עם כף עץ, כשעה. מסננים מהנוזלים ומייבשים על ניר אפיה.
Grapfruit_t180k-n_11-3-05_01.jpg
כשהקליפות יבשות מחזירים לנוזלים לשכבה נוספת,כך עד שהקליפות מצופות בכל הנוזלים.
פורסים את הקליפות בשכבה אחת על נייר האפייה ומצננים.
משאירים את הקליפות להתייבשות למספר ימים.
כאשר הקליפות קרות שמים אותן בכלי זכוכית סגור ומאחסנים במקרר.
ניתן לשמור בהקפאה. ניתן לצפות בשוקולד חלב,לבן או מריר.
בתיאבון!
אדר קפלן-מור, נמנית על הכותבים באתר הדרך למעלה – להעצמה אישית בעריכת ד”ר מירה חיניק – ממנו מובא באדיבות מתכון זה.